Nová séria vlajkových smartfónov od Huawei bude niesť názov Pura 70.

Modelový rad Huawei P70 bol pre fanúšikov v posledných mesiacoch veľkým chaosom. Najskôr sa rozprávalo o jeho predstavení v marci, potom zasa v apríli a v súčasnosti nie je vôbec jasné, kedy sa modely objavia na trhu. Zatiaľ nepoznáme ani oficiálne zloženie modelov série, no vieme, že ich predstavenie prebehne prostredníctvom tlačovej správy. Tlačová konferencia, na ktorej by sa mali smartfóny predstaviť, bola totiž zrušená.

Po všetkých únikoch a nepotvrdených informáciách však prináša niečo oficiálne priamo Huawei na svojom profile na sociálnej sieti Weibo. V príspevku odkazuje na nový modelový rad vlajkových smartfónov, ktoré však nebudú mať označenie Huawei P70. Pôjde o nový modelový rad Huawei Pura 70.

Huawei Pura 70 je nová séria, ktorá nahrádza P70

Podľa príspevku, ktorý oficiálne uverejnila spoločnosť Huawei, séria P bola vylepšená na Huawei Pura. Tá príde s novým postojom a mala by znamenať svieži štart spoločnosti na viacerých trhoch. Po menej úspešnom období tak Huawei konečne prichádza na výslnie a znamením toho má byť aj premenovanie série Huawei P na Huawei Pura. Prvou sériou v tomto označení bude Huawei Pura 70.

Ochranný obal modelu Huawei P70Zdroj: xiaomiui.net
Ochranný obal modelu Huawei P70

Spoločnosť Huawei na sociálnej sieti Weibo taktiež zverejnila niekoľko upútavok k smartfónom, ktoré by mali byť klasifikované ako fotomobily. Séria Huawei Pura 70 tak bude pokračovať v tom bode, kde jej odovzdala štafetu séria Huawei P60. Pokračovanie úspešnej série však nebude len po hardvérovej stránke, ale aj v rámci označovania. Označenie číslovkou 70 totiž bude aj v prípade novej série smartfónov tak, ako sa očakávalo pôvodne pri sérii P70.

Podľa aktuálnych informácií budú sériu Huawei Pura 70 tvoriť štyri smartfóny. Pôjde konkrétne o Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ a Pura 70 Ultra. S novým označením smartfónov prvý raz počujeme o telefóne, ktorý získa prívlastok Ultra a jeho špeciálnou vlastnosťou by mala byť keramická konštrukcia. Zatiaľ však nie je známe, ktoré modely z tohto zoznamu prídu aj na náš trh.

Zdroj: androidauthority.com, Weibo (1, 2)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.