Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Popularita nositeľných zariadení z roka na rok rastie a ani ten minulý nebol výnimkou. Celý trh narástol v roku 2020 takmer o štvrtinu, skokanom roka z pohľadu dodávok je spoločnosť Huawei. Globálne dodala 18 miliónov kusov nositeľných zariadení, viac ako štvornásobok v porovnaní s rokom 2019.

Výrobcovia produktov, označovaných ako wearables, kam patria najmä smart hodinky a fitness náramky, dodali v priebehu minulého roka zákazníkom po celom svete viac ako 193 miliónov zariadení. To je o 24 % viac v porovnaní s rokom 2019. Šesť najväčších výrobcov zároveň ovláda vyše 60 % globálneho trhu. Vyplýva to zo správy analytickej spoločnosti CCS Insight.

Z pohľadu medziročného rastu kraľuje výrobcom smart hodiniek a fitness náramkov Huawei. V roku 2020 dodal viac ako 18 miliónov zariadení, čo predstavuje nárast o neuveriteľných 350 %. Na porovnanie, v roku 2019 predstavoval objem dodávok tohto výrobcu 4 milióny zariadení.

Pokiaľ ide o celkový objem dodávok zariadení na globálny trh, v segmente wearables patrí spoločnosti Huawei za celý minulý rok druhá priečka.

Pod tento úspech sa podpísalo výrazné rozšírenie portfólia Huawei v segmente nositeľných zariadení. V priebehu minulého roka spoločnosť uviedla na trh hneď niekoľko modelov, vrátane vlajkovej lode medzi smart hodinkami, Watch GT 2 Pro. Všetky modely vynikajú dlhou výdržou batérie a svoje športové zameranie dokazujú veľkým množstvom tréningových režimov, ako aj pokročilými možnosťami podrobného monitorovania zdravia.

Nedávno spoločnosť Huawei oznámila, že otvára svoj ekosystém nositeľných zariadení aj pre aplikácie tretích strán. Nositeľné doplnky spoločnosti Huawei mimo Číny mali donedávna výhradne vlastné aplikácie, predinštalované od výrobcu. Prvou treťostranovou aplikáciou je Fitify od českých tvorcov, ktorú si po novom môžu do hodiniek nainštalovať majitelia modelu Watch GT 2 Pro. Ďalšie aplikácie budú pribúdať.

“Trend je jasný – pandémia akcelerovala nárast segmentu smart hodiniek a fitness náramkov. Sme radi, že nezanedbateľný podiel na týchto číslach majú práve naše produkty. V tomto roku uvedieme na trh ďalšie novinky a veríme, že sa im podarí nadviazať na tento úspech,” uviedol Thomas Liu, country manager Huawei pre Slovensko.

Značky: