Funguje podobne ako v prípade ASUSu ZenFone 6.

Ak by sme mali vybrať smartfón, ktorý považujeme za najpríjemnejšie prekvapenie roka 2019, bol by to ASUS ZenFone 6. Tento model priniesol veľkú výdrž, displej bez rušivých elementov a tiež atraktívny pomer cena/výbava. Novinka od ASUSu zaujala aj otočným fotoaparátom, ktorý umožnil fotiť selfie aj tradičné fotografie tým istým hardvérom.

ZenFone 6 ponúkol duálny otočný fotoaparát a Huawei teraz pripravuje trojitý otočný fotoaparát. Naznačuje to patent, na ktorý upozornil portál letsgodigital. Novej inovácie by sme sa mohli dočkať v praxi v telefóne Huawei P smart Z 2020.

Trojitý otočný fotoaparát pozostáva z hlavného fotoaparátu, ultraširokouhlého fotoaparátu a senzoru hĺbky pre kvalitnejšie rozmazanie pozadia pri fotení portrétov. Výhoda otočného fotoaparátu spočíva v tom, že pri fotení selfie máte k dispozícii najkvalitnejší možný fotoaparát v telefóne – predný fotoaparát obvykle nedosahuje kvality zadného fotoaparátu.

Druhou výhodou tohto riešenia je, že do displeja netreba robiť dieru ani výrez, resp. inak skrývať selfie fotoaparát.

Huawei trojitý otočný fotoaparát

Huawei trojitý otočný fotoaparát. Zdroj: letsgodigital

Zdroj a titulná fotografia: letsgodigital

Prečítajte si aj:

ASUS ZenFone 6: Otočný fotoaparát a 5000 mAh batéria (Doplnené o VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit