Mate 90 by sa nemal predstaviť skôr, ako v roku 2025.

Tento rok sa uvedie aktuálne potvrdený zástupca modelového radu Mate – Mate 20. Po predstavení série P20 sa dlho špekulovalo, aké číselné označenie bude niesť nástupca Mate 10. Spoločnosť Huawei túto logickú dedukciu potvrdzuje registráciou hneď niekoľkých generácií série Mate.

Okrem tohtoročnej verzie Mate 20 si Huawei registroval aj ďalších sedem generácií od označenia Mate 30 až po Mate 90. Najvyššie označený model by sa nemal na trhu objaviť pred rokom 2025. Teda pokiaľ berieme v úvahu aktuálny rozvrh uvádzania vlajkových lodí.

Registráciou veľkého množstva modelov chce Huawei pravdepodobne iba predísť prípadnému ukradnutiu názvu v dlhšom časovom horizonte. Takisto to nezaručuje, že sa dočkáme všetkých registrovaných verzií.

Huawei už začiatkom tohto roka požiadal o registráciu nástupcov série P (30 a 40). V tomto prípade je zrejmé, že sa v súčasnej dobe plánujú minimálne dve generácie s týmto označením.

Predstavenie série Mate 20 je plánované na október a mali by sa predstaviť, tak ako v prípade Mate 10, tri zariadenia. V súčasnosti nie je zrejmé, aký dizajnový jazyk sa použije. Predchádzajúce špekulácie naznačujú, že väčší model Mate 20 Pro dostane až 6,9-palcový displej. Pravdepodobne obdrží aj trojitý fotoaparát z tohtoročného debutanta P20 Pro.

Klasický Mate 20 by mal dostať duálnu zostavu fotoaparátu, ako aj menší 6,1-palcový displej. V prípade hardvéru by nemali byť kompromisy a výkon ostane totožný s modelom Pro. O ten by sa mal starať čipset Kirin 980 v kombinácii s 6 / 8 GB pamäťou RAM. Trio zariadení by mal na záver doplniť lacnejší Mate 20 Lite.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Test rýchleho nabíjania: Najrýchlejší je Huawei a Honor

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.