Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Projekt s názvom „Huawei Women Developers“ vznikol s cieľom motivovať ženy vybrať si kariéru v IT. Technologický gigant  plánuje poskytovať školenia a praktické príležitosti na rozvoj vedomostí a zručností žien v technických odboroch. Vývojárky z ktorejkoľvek krajiny sa teraz do programu môžu prihlásiť na oficiálnej stránke firmy Huawei.

Podľa Štatistického úradu Spojených štátov má sektor vývoja softvérov v období 2019 – 2029 rásť až o 22 percent. Huawei spustil nový program s cieľom zvýšiť počet žien, ktoré sa rozhodnú začať kariéru v IT. Jedným z dôvodov je očakávaný nárast pracovných miest v IT sektore, ďalším je jedinečný náhľad, ktorým ženy do IT prispievajú. Dôležitý je aj fakt, že v súčasnosti tvoria ženy len 8 až 11 percent všetkých softvérových vývojárov na svete.

V digitálnej ére musíme ženám poskytnúť viac príležitostí a podpory, aby mali jednoduchý prístup k vzdelaniu a odbornej príprave. V rýchlo sa rozvíjajúcej digitálnej ekonomike je základom konkurencieschopnosť,“ uviedla technologická firma v oficiálnej tlačovej správe.

Program funguje na základe štyroch základných pilierov – prístup k špecializovaným tréningom, technologická výmena medzi odborníkmi, praktická angažovanosť v projektoch a výmena skúseností pri vývoji značiek. Projekt v súčasnosti prebieha prostredníctvom online eventov, po skončení bezpečnostnej krízy sa však očakáva aj ich tradičný off-line formát.

Iba keď podporíme prirodzenú zvedavosť dievčat, iba ak pre ne urobíme technológie zábavnými a zaujímavými, a iba keď im poskytneme kvalitné vzory a mentorov, môžeme dúfať, že prekonáme rodovú nerovnosť v oblasti STEM (prírodoveda, technológie, inžinierstvo a matematika),“ povedala Sarah Greasley, hlavná technička spoločnosti Direct Line Group na webinári spoločnosti Huawei a Financial Times Live.

Prostredníctvom svojich vzdelávacích programov, napríklad Shining Star alebo Seeds for the Future, ponúka navyše spoločnosť Huawei vývojárkam možnosť získať finančné stimuly na podporu inovácií a podnikania, no aj príležitosť učiť sa od špičkových expertov z výskumných centier firmy. Viac ako 30% účastníkov projektu Seeds for the Future sú ženy.

Značky: