Služba sa nazýva Huawei Mobile Cloud.

Huawei Mobile Cloud je nové osobné cloudové úložisko, ktoré je určené všetkým používateľom zariadení značky Huawei a Honor. Ide o podobnú službu, ako je Samsung Cloud či iCloud v prípade zariadení značky Apple.

Huawei Mobile Cloud je súčasťou nadstavby EMUI a ponúka v bezplatnej verzii 5 GB úložiska, ktoré môžete využiť na vytváranie záloh z vašich zariadení alebo na synchronizáciu fotiek medzi nimi. Pri synchronizácii fotiek a videí si však treba dať pozor, 5 GB úložisko pravdepodobne veľmi rýchlo zaplníte. Preto je vhodné používať napr. služby Fotky Google pre tento účel alebo si dokúpiť ďalšie úložisko v službe Huawei Mobile Cloud.

Cloud od Huawei tiež umožňuje synchronizovať kontakty, kalendár, údaje o uložených Wi-Fi sieťach, poznámky, nahrávky alebo zoznam blokovaných telefónnych čísiel. Je to praktické nielen vtedy, keď používate viac zariadení s nadstavbou EMUI súčasne, ale aj vtedy, keď si kúpite nový telefón Huawei alebo Honor a prechádzate naň. Alebo keď stratíte svoje staré zariadenie. Pri nastavovaní nového zariadenia Huawei či Honor stačí vybrať obnovu zálohy z cloudu.

Huawei Mobile Cloud je dostupný prakticky vo všetkých nových zariadeniach značiek Huawei a Honor, ktoré majú v sebe nainštalovanú nadstavbu EMUI 8.0. Túto funkciu však môžete nájsť aj v niektorých starších zariadeniach a aktuálne je dostupná vo viac ako 150 krajinách sveta, vrátane oblasti Európy, Ázie, Latinskej Ameriky, Blízkeho východu, Afriky a Číny. Výhody cloudu môže využívať vyše 200 miliónov používateľov produktov značky Huawei.

Prečítajte si aj:

Ktorá vlajková loď fotí najlepšie? Porovnali sme Huawei P20 Pro vs. Samsung Galaxy S9 vs. Sony Xperia XZ2 vs. iPhone X

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit