Zamerali sme sa na najčastejšie otázky používateľov.

Huawei telefóny bez Google služieb sú v predaji na Slovensku od jari roka 2020 a predstavujú nový ekosystém, s ktorým sa mnohí používatelia ešte osobne nestretli. Tieto telefóny, ktoré sa označujú aj ako Huawei AG telefóny – názov je odvodený od aplikačného obchodu AppGallery (AG), zároveň vyvolávajú viacero otázok. Niektoré otázky sú logické, iné sú výsledkom dezinformácií.

V redakcii TOUCHIT sme sa preto rozhodli pozrieť na najčastejšie otázky a tie zábavnou a zároveň aj vzdelávacou formou vysvetliť. Výsledkom je video v štýle obľúbenej relácie MythBusters, v ktorom zistíte, že Huawei AG telefóny využívajú systém Android a upozorníme vás na užitočné slovenské aplikácie, ktoré počas posledného polroka pribudli v obchode AppGallery.

Vo videu (nájdete ho na konci článku a na našom YouTube, TU) vám takisto poradíme, ako si nainštalovať aplikácie, ktoré zatiaľ v AppGallery nie sú, napr. Instagram a ako sa dajú používať obľúbené služby ako Gmail, YouTube či Mapy Google aj na Huawei telefónoch bez Google služieb.

Huawei telefóny bez Google služieb

TOUCHIT MythBusters: Huawei telefóny bez Google služieb

Pri tvorbe nášho MythBusters videa sme spolupracovali aj so známym cestovateľským blogerom Milanom Bez Mapy (@milan_bezmapy), ktorý na Huawei telefóny prešiel pred niekoľkými mesiacmi z iPhonu a dnes ich dennodenne používa ako svoje primárne zariadenie počas cestovania po celom svete. Milan vám vo videu prezradí, ktoré aplikácie používa a či mu v Huawei AG telefónoch niečo chýba.

Pevne veríme, že si sledovanie MythBusters videa užijete, pri jeho príprave sme si užili veľa zábavy. A pokiaľ vám naše video nezodpovie vašu otázku – pokojne nám napíšte. V redakcii používame Huawei AG telefóny dlhodobo a ich ekosystém poznáme detailne. Pokiaľ teda máte nejaké otázky, môžete nám ich poslať emailom na roman@touchit.sk.

Pokiaľ sa vám video nezobrazuje, môžete si ho pozrieť priamo na YouTube, TU

Galéria z prípravy videa:

Prečítajte si aj:

Huawei AppGallery: Tieto slovenské a bankové aplikácie v ňom nájdete (DOPLNENÉ k 5. 8.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit