Nekonečný príbeh medzi spoločnosťou Huawei a vládou Spojených štátov len urýchlila snahu tejto čínskej spoločnosti zbaviť sa závislosť od americkej technológie. Teraz sa dostávame na ďalšiu úroveň.

Ako je jasné, spoločnosť Huawei už vyrába svoj vlastný operačný systém HarmonyOS a obchod s aplikáciami a teraz dostávajú telefóny spoločnosti Huawei k dispozícii nové mapy. Google Maps boli totiž doteraz to, čo by používateľom najviac chýbalo, ak by nové telefóny od Huawei nemali využívať služby spoločnosti Google. Mapy pre Huawei budú pochádzať od spoločnosti TomTom.

Spoločnosť Huawei údajne už dosiahla dohodu o prístupe k mapám, dopravným informáciám a navigačnému softvéru od spoločnosti TomTom. Vzhľadom na to, že spoločnosť TomTom sídli v Holandsku, partnerstvá nebudú ovplyvnené spormi medzi Spojenými štátmi a firmou Huawei.

Podľa hovorcu spoločnosti TomTom bola dohoda dosiahnutá už „pred časom“, ale doteraz nebola zverejnená. Finančné podrobnosti dohody neboli zverejnené. Je čoraz evidentnejšie, že Spojené štáty pod vedením Donalda Trumpa a presnejšie americké technologické firmy vyjdu z tohto sporu s Huawei zo stratami.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.