Nová technológia by mohla spríjemniť bezdrôtové nabíjanie.

Spoločnosť Huawei podala patent na bezdrôtové nabíjanie pomocou lasera. To vám umožní nabíjať telefón bez toho, aby ste ho umiestnili na podložku alebo aby ste používali napájací kábel. Čínsky výrobca predpokladá, že laserové bezdrôtové nabíjanie by mohli podporovať smartfóny už budúcej generácie. Na tému upozornil portál Android Authority.

Skutočné bezdrôtové nabíjanie sa dlho označuje za technológiu inteligentných telefónov budúcnosti. Stretli sme sa už s niekoľkými firmami, ktoré túto schopnosť propagovali a na nabíjanie telefónu používali rádiové vlny. Huawei chce využiť laserové lúče a tvrdí, že táto technológia umožní viacerým používateľom s podporovanými zariadeniami nabíjať svoje telefóny prostredníctvom bezdrôtového modulu v miestnosti.

Huawei vyvíja novú technológiu: Telefóny by sa mohli nabíjať laserom

Huawei vyvíja novú technológiu: Telefóny by sa mohli nabíjať laserom. Zdroj: Huawei

Nabíjanie rôznych zariadení aj na strednú a veľkú vzdialenosť

Táto technológia by sa mohla použiť aj na nabíjanie zariadení na strednú a veľkú vzdialenosť od telefónov až po drony. Teoreticky by to mohlo znamenať, že môžete svoj telefón alebo dron používať bez prerušenia nabíjania. Sme však zvedaví, ako sa táto technológia prejaví na degradácii batérie, ak sa zariadenia neustále nabíjajú.

Bezdrôtové nabíjanie pomocou lasera tiež obsahuje bezpečnostnú funkciu, ktorá deteguje oči v dráhe lasera a vypína nabíjanie, aby chránila zrak ľudí alebo domácich zvierat. Na zariadeniach, ktoré je potrebné nabíjať touto metódou, je potrebný špecifický snímač. „Predstavte si receptor, ktorý je podobný miniatúrnemu solárnemu článku,“ vysvetľuje Huawei a spomína kalkulačky na solárny pohon.

Spoločnosť dodala, že ešte musí zadefinovať maximálnu rýchlosť nabíjania alebo maximálny počet súčasne nabíjacích zariadení prostredníctvom tejto technológie. Inými slovami, zdá sa, že ešte chvíľu potrvá, dokedy uvidíme túto technológiu v reálnej prevádzke.

Autor: Oliver Šuba

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Huawei Watch Fit: Sú to malé inteligentné hodinky alebo veľký fitness náramok? (RECENZIA)