Ak by sa vzťahy s Googlom pokazili.

Huawei je tretí najväčší predajca smartfónov na svete. A podobne ako Samsung, aj on vyvíja vlastný mobilný operačný systém.

Neznamená to, že Huawei už nebude produkovať telefóny s Androidom. Skôr myslí na zadné vrátka a pripravuje si riešenie do zálohy, pokiaľ by sa vzťahy s Googlom zhoršili. Faktom je, že uspieť na trhu s mobilnými platformami s novým produktom by bolo dnes veľmi náročné.

Svoje o tom vie aj Samsung, ktorý vyvinul systém Tizen a aktuálne ho využíva iba v lacnejších telefónoch, resp. v inteligentných televízoroch a hodinkách. Platforma nájde využitie aj v Internete vecí.

Operačný systém spoločnosti Huawei je podľa portálu The Information v rannej fáze a je teda otázne, či sa s nim niekedy reálne stretneme, resp. kedy a v akej forme.

Huawei takisto pracuje na zmene svojej nadstavby EMUI. Pre tento účel najal bývalú dizajnérku Applu, Abigail Brody. EMUI 5.0 má priniesť čistejšie rozhranie, ktoré sa viac podobá na štandardný Android. Dôvodom k tomuto kroku sú napr. reakcie mnohých novinárov a používateľov z Ameriky, ktorým sa aktuálne spracovanie EMUI nepáči.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Dohady: Huawei predstaví nové rozhranie EMUI 5.0

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit