Cenovo dostupný smartfón zaujme okrem moderných funkcií aj priaznivou cenou.

Displej

Na prezeranie multimediálneho obsahu poslúži vylepšený HD+ FullView displej s uhlopriečkou 6,26-palca a rozlíšením 1520 × 720 pixelov. Režim Split-Screen umožňuje na “rozdelenej” obrazovke prezerať dve aplikácie súčasne. Vďaka FullView displeju môže byť všetok obsah zobrazený s maximálnou ostrosťou a jasom. Kombinácia širokého displeja, tenkých rámčekov a ergonomického tela so zakriveným sklom zaisťuje, že sa telefón príjemne drží v ruke.

Foto schopnosti na výbornú

Huawei Y7 2019 poteší aj používateľov, ktorí sa radi pochvália kvalitnými fotkami. Zadný duálny fotoaparát disponuje rozlíšením 13 + 2 Mpx, automatickým ostrením a LED bleskom. Svetelnosť f/1.8 pomôže pri fotografovaní v zhoršených svetelných podmienkach. Nechýba podpora umelej inteligencie, ktorá dokáže rozpoznať snímanú scénu a prispôsobí jej optimálne nastavenia fotoaparátu.

Blesk sa nachádza aj pri prednom 16 Mpx fotoaparáte a poslúži na zhotovovanie selfíčok. Oba fotoaparáty dokážu nahrávať videá vo Full HD rozlíšení. Smartfón pohodlne odomknete pomocou funkcie Face Unlock, teda tvárou. Na tele zariadenie sa samozrejme nachádza aj klasická čítačka odtlačkov prstov, ktorá je umiestnená na zadnej strane zariadenia.

Výdrž

Novinku poháňa osemjadrový procesor, ktorému sekundujú 3 GB pamäte RAM. Vstavané pamäťové úložisko dosahuje kapacitu 32 GB, možno ho však jednoducho rozšíriť prostredníctvom microSD kariet, a to až do veľkosti 512 GB.

Vo výbave nechýbajú široké možnosti konektivity či možnosť používania dvoch SIM kariet súčasne. Hudobných fanúšikov poteší aj prítomnosť 3,5 mm jacku, umožňujúceho pripojenie klasických slúchadiel. Mimoriadne silnou stránkou smartfónu Huawei Y7 2019 je batéria, ktorá má kapacitu 4000 mAh. V novinke je integrované aj riešenie pre inteligentnú správu energie, ktoré zabezpečí dlhú životnosť batérie na jedno nabitie.

Cena a dostupnosť

Huawei Y7 2019 je na slovenskom trhu dostupný od 1. marca 2019 v troch atraktívnych farebných prevedeniach – modrozelenej, červenej a čiernej farbe za odporúčanú cenu 199 eur. Operátor O2 zaradí novinku do svojej ponuky až 1. apríla.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Skladateľný smartfón Huawei Mate X: Takto funguje (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.