Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Vynovený crossover Bayon prichádza s príjemným, osvieženým dizajnom.
  • Je v ponuke s dvoma benzínovými motorizáciami vrátane 4-valcového atmosférického motora
  • Už v základe je auto vybavené integrovanou navigáciou s 10,25-palcovým displejom, zadnou parkovacou kamerou a digitálnou prístrojovou doskou s 4,2“ displejom.

Hyundai zverejnil slovenský cenník vynoveného crossoveru BAYON. Nový Bayon je v ponuke s dvoma benzínovými motormi a v troch úrovniach výbavy vrátane zabudovanej 10,25′‘ navigácie, digitálnej prístrojovej dosky so 4,2“ displejom či zadnej parkovacej kamery už v základe. Akciová cena vozidla začína na sume 16 790 €.    

Pod kapotou benzínové motory

Základom ponuky v novom Bayone je atmosférický štvorvalec 1,2i (58 kW / 79 k) v kombinácii s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Viac výkonu a dynamiky poskytuje prepĺňaný trojvalec 1,0 T-GDi (74 kW / 100 k) v kombinácii buď so 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Obe motorizácie sú spojené výlučne s pohonom prednej nápravy.

Základ už s navigáciou aj zadnou kamerou

V štartovacej výbave Comfort je nový Bayon „obutý“ na 15-palcových pneumatikách, za príplatok 500 € je však možné dokúpiť si Dizajn Pack so 16-palcovými kolesami. Je vybavený LED denným svietením a prednými halogénovými svetlometmi, vonkajšími spätnými zrkadlami so zabudovanými ukazovateľmi smeru a praktickými pozdĺžnymi strešnými lyžinami. K štandardu patrí aj výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant, ktorý môže byť v rámci príplatkového balíka Winter Pack (500 €) aj vyhrievaný, rovnako ako predné sedadlá. Nechýba elektrické ovládanie predných a zadných okien, diaľkové ovládanie centrálneho zamykania s alarmom a imobilizérom, manuálna klimatizácia či tempomat s obmedzovačom rýchlosti. K základnej výbave nového Bayonu patria aj zadné parkovacie senzory a zadná parkovacia kamera, digitálna prístrojová doska s centrálnym 4,2” TFT LCD displejom a integrovaná navigácia s 10,25-palcovými farebným LCD displejom s podporou služieb Apple CarPlay, Android Auto a telematických služieb Bluelink a Live Services. Mapové podklady navigácie má zákazník počas prvých 10 rokov už zahrnuté v cene.

Obľúbená Familka s full LED svetlami a väčším pohodlím

U slovenských zákazníkov veľmi obľúbená výbava Family automaticky zahŕňa zliatinové disky kolies s rozmerom pneumatík 195/55 R16 a súvislou svetelnou lištou denného svietenia. Pri motorizácii 1,0 T-GDi je už vozidlo vybavené aj prednými FULL LED svetlometmi so statickým LED prisvecovaním zákrut a zadnými LED svetlami. Súčasťou je aj Winter Pack s vyhrievaním predných sedadiel a venca volantu, LED osvetlenie kozmetických zrkadiel a interiéru, zatmavené zadné okná, elektrické ovládanie okien a elektricky sklopné vonkajšie spätné zrkadlá. Vodič má k dispozícii prístrojovú dosku Supervision s 10,25″ LCD displejom, celá posádka auta zasa ocení automatickú klimatizáciu. Vo výbave Family je možné za príplatok 500 € dokúpiť Smart Pack, ktorý obsahuje inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom na prístrojovej doske a bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu.

Výbava Style s možnosťami personalizácie

Najvyššia výbava Style ponúka 17-palcové disky kolies a ďalšie prvky pre ešte vyššie pohodlie pasažierov. Nechýbajú vyhrievané zadné sedadlá, k bezpečnostným prvkom pribudli predné parkovacie senzory, parkovací asistent na rovnobežné a kolmé parkovanie a asistent upozornenia na chodcov a predmety približujúce sa pri parkovaní a cúvaní. V cene je zahrnutý aj inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom na prístrojovej doske a bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu. Len k výbave Style je možné auto dovybaviť viacerými balíčkami. Prémiový audiosystém Bose s 8 reproduktormi a zosilňovačom za 600 € (Style Pack), rozšírené bezpečnostné systémy ako monitorovanie mŕtveho uhla, núdzové brzdenie pri odbočovaní vľavo a ďalšie (Safety Pack pri manuálnej prevodovke, 900 €) s ďalším rozšírením o adaptívny tempomat (Safety Pack+ pri automatickej prevodovke, 1 200 €). K príplatkovým možnostiam najvyššej výbavy patrí aj strecha lakovaná v čiernej farbe (600 €).

Celkovo si pri novom Bayone môžu zákazníci vybrať až z deviatich farieb exteriéru. Bezpríplatkovou je perleťová Mangrove Green, za príplatok 690 € sú v ponuke perleťové aj metalické farby vrátane žiarivej Lucid Lime.

Cenníky a ďalšie informácie

Prvé kusy nového Hyundai Bayon sa u autorizovaných predajcov objavia v priebehu leta. Ďalšie informácie o zmenách v dizajne, technické údaje a kompletný cenník sú k dispozícii na webe Hyundai.sk.

Značky: