Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Závod Hyundai Motor Manufacturing Czech v českých Nošoviciach vyrobil už dva milióny kusov SUV modelu Tucson.
  • V súčasnosti 2 z 5 Tucsonov predaných v Európe sú buď hybridné alebo plug-in hybridné.
  • Zákazníci sa môžu tento rok tešiť na špeciálnu edíciu Tucsonu s názvom „20th Anniversary Edition“, ktorá sa začne vyrábať v auguste.

V pondelok 17. júna 2024 zišiel z výrobnej linky v závode Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v českých Nošoviciach dvojmiliónty Hyundai Tucson. Jubilejný kus obľúbeného SUV s farbou Sailing Blue Pearl bol vybavený hybridným pohonom 1.6 T-GDi HEV a už mieri k svojmu budúcemu majiteľovi z Veľkej Británie. Tento míľnik vo výrobe Tucsonu podčiarkuje jeho status najobľúbenejšieho modelu Hyundai v Európe.

Dva milióny vyrobených kusov v Hyundai Motor Manufacturing Czech sú významným míľnikom pre náš globálny, ale aj európsky bestseller,“ povedal Michael Cole, prezident a generálny riaditeľ Hyundai Motor Europe. „Takmer od úplného začiatku bol automobil navrhovaný a vyrábaný s ohľadom na európskeho zákazníka. Postupne začal písať svoj úspešný príbeh na celom svete a najmä v Európe, pretože dokonale reprezentuje prístup značky Hyundai zameraný na zákazníka.“

Z Nošovíc do Európy

História modelu Tucson vo výrobnom závode HMMC sa začala písať v polovici júna 2015, keď sa tu spustila výroba jeho tretej generácie. Z nej bolo za viac ako päť rokov celkovo vyrobených až 1 180 445 kusov.

Štvrtá generácia Tucsonu, ktorá sa aktuálne vyrába a predáva, má moderný dizajn, vylepšený interiér a bohatší balík funkcií. V roku 2023 bolo z nej vyrobených 244 495 kusov, čo predstavuje približne 70 percent celkovej produkcie závodu v Nošoviciach. Tieto vozidlá smerovali k zákazníkom do 70 krajín sveta. V Európe sa väčšina Tucsonov dodáva do Veľkej Británie, Španielska, Nemecka a Francúzska.

V aktuálnej generácii Tucsonu Hyundai rozšíril ponuku pohonných jednotiek o hybrid a plug-in hybrid. Oba sú v Európe veľmi úspešné a žiadané. Až 2 z 5 vyrobených Tucsonov štvrtej generácie predávaných v Európe sú práve hybridné alebo plug-in hybridné.

Tucson v špeciálnej jubilejnej edícii

Pri príležitosti oslavy dvoch desaťročí modelu Tucson na trhu pripravuje Hyundai špeciálnu edíciu k jeho 20. výročiu. Špeciálna edícia s názvom „20th Anniversary Edition“ ponúkne jedinečné úpravy interiéru a exteriéru. Výroba sa začne v českom závode v auguste a predávať sa bude aj na Slovensku. Viac informácií zverejní Hyundai v blízkej budúcnosti.

Značky: