Služba iCloud+ pridáva 6 TB a 12 TB plán na ukladanie súborov.

Cloudové úložiská sú dnes pravou rukou mnohých používateľov. Zálohovanie súborov na virtuálnom úložisku je pre nich pohodlné a rýchle, pričom majú oveľa menšiu pravdepodobnosť, že o ne neskôr prídu, ako keby si ich uložili napríklad na USB kľúč. Rovnako však s čoraz menším počtom portov v počítačoch ani nemáme kam USB kľúč vložiť, čím sa opäť dostávame k výhodám a pohodlnosti cloudových úložísk.

Jedno takéto úložisko ponúka aj spoločnosť Apple, pričom ide o službu iCloud+. Používatelia tejto služby pritom mali doteraz k dispozícii plán s 50 GB, 200 GB a 2 TB veľkým úložným priestorom, samozrejme okrem 5 GB priestoru zadarmo. Počas veľkej konferencie, na ktorej sa ukázala aj séria iPhone 15, však spoločnosť odhalila aj ďalšie dva oveľa väčšie plány. Informáciu zdieľa portál techcrunch.com.

6 TB a 12 TB plán pre iCloud+

Veľkosť cloudového úložiska si zvyčajne volíme tak, aby sme kapacitu využili a zároveň si ponechali kapacitu do rezervy. Tieto plány síce nestoja veľké sumy, no zároveň si vyžadujú platbu každý mesiac a môžeme ich tak zaradiť medzi bežné položky, ktoré mesačne platíme s ďalšími účtami. Apple si však verí a predstavuje nový 6 TB a 12 TB plán pre iCloud+ s tým, že podľa spoločnosti si ich používatelia začnú predplácať vo veľkom.

iCloud.comZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
iCloud.com

Kapacita 6 TB a 12 TB určite nie je malá a mnohí z vás ju rovnako pravdepodobne ani nikdy nevyužijú. Predsa sa pre ne ale nájde cieľová skupina a hneď si prezradíme prečo. Nové zariadenia a technológie sú totiž oveľa náročnejšie aj na úložný priestor, ktorého však v niektorých modeloch aj zo série iPhone 15 nenájdeme veľa.

128 GB interného úložiska už nestačí

Veľkou chvíľou počas predstavovania série iPhone 15 bolo bezpochyby to, že spoločnosť predstavila všetky smartfóny so 48-megapixelovým hlavným snímačom fotoaparátu. Fotografie z takéhoto smartfónu môžu mať vo výsledku aj 24-megapixelov, pričom zaberú viac priestoru. A v takomto prípade nám klasické 128 GB úložisko, ktoré nájdeme v základnej verzii iPhonov, nepostačí.

Mnohí sa pritom obrátia práve na využitie priestoru v rámci iCloud+ a priplatia si za virtuálny priestor. Práve tento priestor bude ideálny na ukladanie vašich fotografií a ak by ste náhodou chceli vytvárať tieto snímky vo väčšom množstve, tak plán so 6 TB a 12 TB priestorom bude ideálny. Musíme však spomenúť, že zatiaľ nepoznáme ich ceny. Len pre porovnanie, plán s 2 TB úložiskom aktuálne Apple ponúka za 9,99 eura na mesiac.

Zdroj: techcrunch.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.