Lenovo opäť inovuje.

Spoločnosť Lenovo na veľtrhu IFA v Berlíne prekvapila. Predstavila 10,1-palcové konvertibilné zariadenie, ktoré možno najlepšie definovať ako notebook s dotykovou klávesnicou alebo tablet s dvoma dotykovými plochami.

Lenovo Yoga Book má názov odvodený od knihy, ktorú dizajnom pripomína. Zariadenie má hrúbku 9,6 mm a hmotnosť iba 690 gramov. Dizajn je luxusný, telo je z kovu a nechýba ani hodinárske vyhotovenie kĺbu, ako ho poznáme z najvyššej rady konvertibilných zariadení Yoga.

Yoga Book ponúka 4 režimy používania, ktoré sa v tomto prípade odlišujú výraznejšie, ako sme boli v minulosti zvyknutí. Totiž, tam, kde majú notebooky hardvérovú klávesnicu, má Yoga Book dotykovú plochu. Tu je možné využiť ako obrovský touchpad alebo si aktivovať režim klávesnice. Prvú možnosť oceníte napr. pri kreslení.

Písanie na dotykovej klávesnici Halo Keyboard vyžaduje cvik, my sme v rámci prvých minút robili pomerne dosť preklepov. Nechýba podpora technológie AnyPen, takže na stylus premeníte prakticky hocaký objekt. Aj vidličku. Na klávesnicovej ploche nám to v rámci skúšania nefungovalo, iba na displeji.

Photo 31.08.16 20 45 13

Novinka bude k dispozícii bude vo verzii so systémom Windows 10 aj Android. Základom je procesor Intel Atom x5, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Spomenutý 10-palcový displej ponúka Full HD rozlíšenie. Batéria má kapacitu 8500 mAh, udávaná výdrž je 13 hodín, resp. 15 hodín v prípade Androidu.

Yoga Book príde na trh budúci mesiac a ide o jedno z mála nových zariadení, ktoré sa snažia prinášať inovácie. Toto zariadenie však nebude pre každého. Cena je 499 eur pre Android verziu a 599 eur pre model s Windows 10.

Prečítajte si aj:

IFA 2016: Lenovo predstavilo nové produkty

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit