Lenovo oznámilo spoluprácu so značkou Hasselblad.

Spoločnosť Lenovo predstavila ďalší variant svojej vlajkovej lode Moto Z. Na IFE bol oznámený model Moto Z Play, ktorý má o trochu slabšiu výbavu a nie je až tak tenký ako štandardné „Zetko„. Na druhej strane má najdlhšiu výdrž batérie v rámci Moto Z telefónov a zachováva si aj modularitu.

Telefón má 5,5-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením Full HD. Výrobca použil procesor Snapdragon 625, vo výbave nájdete aj 3 GB RAM a 32 GB úložisko. Zabudovaný fotoaparát má parametre 16MP, f/2.0. Vlajkový model Moto Z má v porovnaní s verziou Play všetky parametre o jeden stupeň lepšie a samozrejme aj vyššiu cenu. Telefón sa dostane do predaja tento mesiac.

Aj Moto Z Play je modulárny smartfón

Aj Moto Z Play je modulárny smartfón

Moto Z Play s cenovkou 499 eur poteší pomerom cena/výkon a takisto aj výdržou batérie. Jej kapacita je 3510 mAh. Nechýba podpora modulov a práve s nimi súvisí ďalšie veľké oznámenie na IFE.

Lenovo / Moto totiž spolupracuje s firmou Hasselblad, čo je známy výrobca fotoaparátov. Táto spoločnosť pripravila pre telefóny Moto Z profesionálny foto-modul s bleskom a 10-násobným optickým zoomom. Na IFE sme si ho vyskúšali v praxi (pripravujeme redakčné video) a prvé dojmy sú pozitívne. Moto Z Play s týmto modulom dokázal vytvoriť ostré fotky aj pri maximálnom priblížení. Určitou nevýhodou je cena, modul stojí 299 eur.

Profesionálny foto-modul od spoločnosti Hasselblad ponúka 10-násobný optický zoom a vlastný blesk

Profesionálny foto-modul od spoločnosti Hasselblad ponúka 10-násobný optický zoom a vlastný blesk

Prečítajte si aj:

IFA 2016: Lenovo predstavilo nové produkty

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit