Lenovo ukázalo ďalšie novinky.

Spoločnosť predstavila viacero nových zariadení, nielen to, o čom hovorila počas tlačovej konferencie. Prírastkom do portfólia smartfónov je Lenovo P2 a K6 v troch modeloch.

Lenovo P2. Všimnite si hrúbku, ktorá je vzhľadom k veľkosti batérie malá

Lenovo P2 nás z predstavených noviniek zaujalo najviac. Tento telefón má 5100 mAh batériu, ale ponúka viacero atraktívnych vlastností s prihliadnutím na cenovku. Má Super AMOLED displej s 5,5-palcovou uhlopriečkou a Full HD rozlíšením, NFC, snímač odtlačkov prstov na prednej strane a špeciálne bočné hardvérové tlačidlo, ktoré aktivuje šetriaci režim batérie.

Batéria a výdrž batérie bude určite hlavným lákadlom, ale aj spomenutý Super AMOLED displej si zaslúži pozornosť. Fotoaparát má rozlíšenie 13MP, Lenovo použilo senzor spoločnosti Sony. Doplňme procesor Snapdragon 625 a 4 GB RAM. Úložisko bude na našom trhu vo veľkosti 32 GB. Telefón sa bude u nás predávať za cenu 339 eur.

Lenovo K6 Power má väčšiu batériu a je hrubší ako K6. Dizajn a ostatné parametre sú totožné

Rodina zariadení Lenovo K6 bude dostupná v troch prevedeniach. Základný model K6 doplní verzia K6 Power s väčšou batériou (4000 mAh oproti 3000 mAh) a K6 Note s väčším displejom. Vo všetkých prípadoch je základom procesor Snapdragon 430. K6 a K6 Power ponúknu 5-palcový Full HD displej, 2 GB RAM a 16 GB. K6 Note má 5,5-palcový displej a na našom trhu bude dostupný v konfigurácii s 3 GB RAM / 32 GB úložiskom.

Všetky telefóny majú zabudovaný snímač odtlačkov prstov na zadnej strane. Poteší to najmä v prípade základnej K6-ky, Lenovo túto funkciu konečne prináša aj do telefónov s cenovkou pod 200 eur. K6 a K6 Note sa odlišujú aj fotoaparátom, v prvom prípade je 13MP, v druhom prípade 16MP.

Lenovo K6 Note má väčší displej a lepší fotoaparát ako K6

Telefóny sa dostanú na trh v najbližších týždňoch, cena začína na úrovni 199 eur pre Lenovo K6. K6 Power bude o 40 eur drahší, za K6 Note si výrobca na našom trhu vypýta 259 eur.

Rodina Lenovo K6. Vľavo K6 a K6 Power. Vpravo je K6 Note

Prečítajte si aj:

IFA 2016: Lenovo predstavilo nové produkty

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit