Poteší náročných a súťaživých hráčov.

ASUS dnes na tlačovej konferencii na výstave IFA 2017 predstavil nový herný notebook, ktorý je zameraný najmä pre skutočne náročných alebo súťaživých hráčov. V porovnaní s konkurenciou sa odlišuje 144 Hz displejom, ktorý ASUS, ako prvý výrobca, použil v notebookoch.

ASUS v minulosti uviedol na trh notebooky so 120 Hz displejmi, teraz dokázal obnovovaciu frekvenciu ešte o niečo zvýšiť. Notebook ROG Chimera tak ponúka rovnaký benefit ako 144 Hz herné monitory pre stolné počítače. Nakoľko displej podporuje aj technológiu G-SYNC, dokáže sa zosynchronizovať s grafickou kartou a eliminovať tak trhanie obrazu.

Pozrite si predstavenie noviniek z ASUS konferencie v našom videu

Aby ste využili potenciál 144 Hz monitoru aj v novších hrách, budete potrebovať výkonný hardvér a preto tento 17,3-palcový notebook obsahuje procesor Intel Core i7-7820HK a grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX 1080. Nakoľko má displej rozlíšenie Full HD, takto výkonných hardvér dokáže vykresliť veľké množstvo snímok aj v prípade najnovších hier.

ROG Chimera tiež obsahuje zabudovaný prijímač pre komunikáciu s Xbox ovládačmi a dedikované Xbox tlačidlo na klávesnici pre spustenie herného centra v rozhraní systému Windows 10. Cenu a dostupnosť zatiaľ nepoznáme.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: ASUS predstavuje novinky na výstave IFA 2017

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit