Trojica nových konvertibilných notebookov má za cieľ zaujať čo najviac používateľov.

ASUS na výstave IFA v Berlíne vynovil svoje portfólio konvertibilných notebookov a podľa očakávaní predstavil novinky, ktoré sa pýšia niekoľkými „naj“. Všetky zariadenia poháňajú najnovšie procesory Intel Core 8. generácie, výnimkou sú lacnejšie modely notebooku VivoBook Flip 14.

ASUS ZenBook Flip 14 je najtenší konvertibilný notebook na svete s diskrétnou grafickou kartou. Má hrúbku 13,9 mm a hmotnosť 1,4 kg. Jeho základom je 14-palcový displej, ktorý však ASUS dokázal zakomponovať do tela s rozmermi, aké štandardné majú 13,3-palcové modely.

Už spomínaný procesor Intel Core 8. generácie dopĺňa grafická karta GeForce MX150. ASUS udáva 13-hodinovú výdrž batérie a rýchle nabíjanie. Po 15 minútach nabíjania budete mať dostatok batérie na sledovanie 2-hodinového filmu. 14-palcový ZenBook Flip sa bude predávať od 799 eur.

Pozrite si predstavenie noviniek z ASUS konferencie v našom videu

ASUS ZenBook Flip 15 je väčší z dvojice predstavených konvertibilných ZenBookov. Zároveň ide o najvýkonnejší konvertibilný notebook od ASUSu. Vo výbave má grafickú kartu GeForce GTX 1050, 4K UHD displej a už spomenutý Intel Core 8. generácie. Cena tohto modelu by mala štartovať na úrovni 899 eur.

Poslednou novinkou zo segmentu konvertibilných notebookov je cenovo atraktívny VivoBook Flip 14. Ten sa vyznačuje pasívnym chladením a atraktívnou cenovkou od 399 eur. V tejto cene však pravdepodobne ponúkne iba procesor Intel Celeron N3350 a 64 GB eMMC úložisko. Na potvrdenie finálnych špecifikácií najlacnejšieho modelu si musíme ešte počkať.

Na posledných dvoch fotkách je Ondrej s VivoBook Flip 14. Na ostatných fotkách sú ZenBook Flip 14 a 15

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: ASUS predstavuje novinky na výstave IFA 2017

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit