Spoločnosť ASUS počas výstavy IFA pripravila predstavenie svojich dlho očakávaných inteligentných hodinek ZenWatch 2.

Pripomeňme, že ide o elegantné nositeľné zariadenie s operačným systémom Android Wear. Hodinky sú vyrobené z kvalitných materiálov a slúžia ako inteligentný doplnok k telefónom so systémom Android, po novom dokážu pracovať aj s Apple iOS. Po spárovaní so smartfónom zobrazujú dôležité informácie ako prichádzajúce hovory, správy alebo upozornenia. Hodinky sa dajú ovládať dotykom alebo hlasom.

ASUSZenWatch2

Používatelia si môžu prispôsobiť ZenWatch 2 svojmu vkusu. Novinka bude totiž dostupná v dvoch veľkostiach (dámska a pánska) a v troch farebných prevedeniach tela z nehrdzavejúcej ocele. K dispozícii bude taktiež až 18 remienkov z rôznych materiálov a farieb.

ASUSZenWatch3Konkrétnu verziu si bude možné vybrať cez špeciálny elektronický obchod spoločnosti ASUS. Vzhľad ciferníka je možné kedykoľvek zmeniť pomocou osobitnej aplikácie, takže hodinky budú vždy vyzerať jedinečne. Vybrať si budete môcť z 50 profesionálne navrhnutých variant.

ASUSZenWatch4ZenWatch 2 sa od svojho predchodcu odlišujú aj vylepšeným používateľským komfortom a novými funkciami. Hodinky obsahujú kovovú korunku, ktorá ponúka nový spôsob ovládania. Ďalšia novinka, magnetická nabíjačka, sa jednoducho pripevní k telu hodiniek a výrazne predĺži výdrž batérie. 50% kapacity nabije už počas 36 minút. ZenWatch 2 taktiež obsahuje senzory, vďaka ktorým hodinky spolupracujú so všetkými modernými aplikáciami na monitorovanie zdravia. Môžu teda fungovať ako užitočná fitness pomôcka k dosiahnutiu osobných tréningových cieľov používateľov.

ASUSZenWatch5Najzaujímavejšia je cena, za špeciálne vyhotovenie menších hodiniek s umelohmotným remienkom to bude len 149 Eur, čo je výborná cena. Predaj sa spustí v októbri v Nemecku a v USA, neskôr sa rozšíri aj do ostatných krajín. Na prezentácii spoločnosti ASUS sme boli osobne, zástupcovia firmy ASUS nám zatiaľ nevedeli upresniť, kedy sa dostanú na Slovensko a s našou krajinou rozhodne počítajú.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.