Na veľtrhu IFA v Berlíne spoločnosť LG Electronics (LG) predstavila 4 nové produkty z tejto OLED televízorov. Modely s uhlopriečkou 55 a 65 palcov ponúknu kvalitu 4K aj zakrivený panel s neuveriteľnou hrúbkou 4,8 mm. Rozšírená rada OLED televízorov ponúka 9 produktov s rôznym rozlíšením aj typom rámu.

LG_EG910V-1-inscreen_nowat

Novinkami sú zakrivený model s hrúbkou obrazovky iba 4,8 mm (55EG9100) a prvý plochý 4K HDR OLED televízor, ktorý prichádza v dvoch veľkostiach – 65 a 55 palcov (modely 65/55EF9500). Rovnako kvalitným obrazom a tiež neuveriteľne tenkým panelom sa môže pochváliť aj 55-palcový model 55EG9200. Moderný a jednoduchý dizajn je jednou z predností nových televízorov LG. Ultra tenké rámy, priehľadný stojan aj spomínaná hrúbka necelého pol centimetra sú toho dôkazom.

LE-OLEDTV2

Kvalita obrazu HDR (High Dynamic Range) je pre OLED technológiu skvelým partnerom. Televízory LG dokazujú, že čierna môže byť rovnako sýta ako ostatné farby a jas obrazu dokreslí skvelý zážitok z kvalitného obsahu. Ten je možné získať ako streamovaním, tak aj z externých zdrojov.

LG_EG920V-2-inscreen_nowatOperačný systém webOS 2.0 ponúka užívateľom príjemné a intuitívne prostredie a predovšetkým jednoduché užívanie inteligentných televízorov. Samozrejmosťou je kratší bootovací čas aj personalizované menu Launch Baru. Vďaka spolupráci LG sa špičkou v oblasti audio techniky – Harman/Kardon je u vybraných modelov skvelý 4K OLED obraz doplnený perfektným zvukom.

Televízory sú dostupné od konca augusta v Nemecku, Kórei, USA, Veľkej Británii. Počas nasledujúcich mesiacov budú uvedené aj na Slovensko a ďalšie vybrané trhy.

LG ponúka aktualizáciu pre Smart TV s webOS 1.0

Aktualizáciu zadarmo si pripravila spoločnosť LG Electronics pre majiteľov Smart TV s operačným systémom webOS 1.0. Value Pack Upgrade obsahuje štyri hlavné funkcie nového systému webOS 2.0 – My Channels, Quick Setting, Input Picker a Live Menu. Vďaka aktualizácii je ovládanie intuitívnejšie a reakcie rýchlejšie.

LG-OLED-TV-Lineup-IFA_nowat

Funkcia My Channels umožňuje nastavenie obľúbených kanálov Live TV či set-top boxu do úvodného Launcher Baru. S Quick Setting možno ľahko nastaviť požadované vlastnosti operačného systému bez prerušenia sledovania televízneho programu. Okamžité používanie a jednoduché pripojenie je umožnené vďaka Input Picker, funkcie, ktorá vie ihneď rozpoznať pripojené zariadenie. Užívateľské prostredie je ďalšia z hlavných zmien s aktualizáciou webOS – Live Menu je teraz intuitívne a ľahko sa používa. Vďaka aktualizácii bude systém tiež rýchlejší pri načítaní, ako aj prepínanie medzi aplikáciami.

LG_WebOS-Value-Pack-Upgrade_nowatUpgrade pre webOS 1.0 bude dostupný od 21. septembra 2015. Pri nastavení automatických aktualizácií bude balíček nainštalovaný. Pokiaľ nie je táto funkcia povolená, správa o inovácii sa užívateľovi zobrazí vo vyskakovacom okne a bude krok za krokom navádzaný k úspešnému nainštalovaniu aktualizácie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.