Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Technické zaujímavosti či novinky nájdete aj tam, kde by ste ich možno na prvé počutie a pohľad nečakali.

Tak napríklad v kuchyni. Tam to už vôbec nie je o klasickom plynovom sporáku, preglejkovom dreze a odkvapkávači. Do kuchýň už dávnejšie vstúpili umývačky riadu, moderné varné dosky, estetickejšie a praktickejšie drezy či rôzne moderné spotrebiče. My sa však zameriame na veci, ktoré má doma každý z nás. A sami uvidíte, že aj v týchto veciach viete objaviť technické novinky či vychytávky.

Indukčné varné dosky – bez obáv z obarenia

Akúsi klasickú voľbu predstavujú buď plynové sporáky, alebo elektrické varné dosky, najčastejšie s povrchom zo sklokeramiky. Čoraz viac sa presadzujú elektrické dosky, ktoré však majú jednu nevýhodu. Ak vám vykypí z hrnca, tak sa nečistota zachytí na doske, a občas je ju ťažké dostať preč. Rovnako hrozí popálenie, ak sa nedopatrením dotknete horúceho povrchu. Tieto riziká odstraňuje indukčná varná doska, ktorá predstavuje modernejšiu metódu, ako doma variť rýchlejšie, efektívnejšie a bezpečnejšie.

Ako funguje indukčná varná doska?

Indukčná varná doska zohrieva dno nádoby, takže jej povrch zostáva chladný a bezpečný. Výsledkom je rýchlejší a účinnejší ohrev, vďaka čomu ušetríte aj menej elektrickej energie. A to je v čase energetickej krízy a nárastu cien tiež podstatný faktor. Ako sme už spomenuli, pri prípadnom vykypení z hrnca sa jedlo na dosku nepripáli, a vy ho tak môžete jednoducho vyčistiť. Vopred však pripomíname, že pre varenie na indukčnej doske je potrebné použiť hrnce s feromagnetickým dnom vhodným pre indukciu. Iné hrnce na tejto doske prosím nepoužívajte.

Aj drez môže byť iný

Niečo lepšie a estetickejšie si viete dopriať aj pri výbere drezu. Kuchynský drez môže okrem funkčnej stránky dotvárať aj estetickú stránku kuchyne. Na výber máte moderné nerezové drezy, keramické drezy, granitové drezy, sklenené drezy či kompozitné drezy. Sami uvidíte, že aj pri výbere kuchynského drezu si viete dať záležať a vybrať niečo, čo príjemne dotvorí celkový dojem z vašej kuchyne.

Značky: