Hongkongská spoločnosť sa špecializuje na rozvojové trhy ako napríklad Nigéria, Egypt a Indonézia. 

Výrobca smartfónov je známy skôr tým, že sa zameriava na cenovo dostupné zariadenia, ktoré ponúkajú primerané špecifikácie. Inováciami tento výrobca zatiaľ nikoho neprekvapil. To sa má však čoskoro zmeniť. Portál XDA-Developers zdieľal fotografiu pripravovanej 160 W rýchlej nabíjačky značky Infinix, ktorá je určená na použitie v pripravovanom zariadení.

Z fotografie je možné vyčítať, že rozhodne nepôjde o malý adaptér. Vzhľadom k vysokému výkonu sú väčšie rozmery aj očakávané. Nie je zatiaľ jasné, kedy bude pripravený aj telefón, ktorý by bol kompatibilný s týmto adaptérom. Zdroj uvádza, že by to nemalo trvať dlho.

Alternatívnym vysvetlením pritom môže byť, že tento adaptér vôbec nie je určené pre telefóny. Spoločnosť Infinix totiž začala predávať aj notebooky s operačným systémom Windows. Aj napriek tomu, že aktuálne modely tento nabíjací výkon nepodporujú, môže tak ísť o pripravovaný model s výkonnou grafickou kartou.

Pôvodný zdroj pritom uisťuje, že ide o telefón. Rýchle nabíjanie s výkonom 160 W bude v každom prípade vo svete smartfónov jedinečné a nad 120 W alebo 125 W riešeniami od vivo a Oppo.

Bude pritom na míle ďaleko od 25 a 33 W riešení bežných smartfónov.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Čo je to polovodič a ako sa vyrába?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.