Infinix je čínsky výrobca telefónov, ktoré sa na Slovensku celkom dobre predávajú, dokonca sú aj v ponuke jedného zo slovenských operátorov.

Infinix Note 30 Racing EditionZdroj: TOUCHIT.sk
Infinix Note 30 Racing Edition

Hlavné parametre

Najnovší telefón, NOTE 30 VIP Racing Edition, je špecialita v ponuke tohto výrobcu. Prichádza podobne ako model Note 30 Pro so 68 W veľmi rýchlym nabíjaním, je tu až 50 W bezdrôtové nabíjanie. Procesorom je 6 nm Density 8050 5G, je tu 120 Hz 10-bitový AMOLED displej s ochranou proti poškodeniu očí a integrovanou čítačkou odtlačkov prstov. Jeho uhlopriečka je 6,67 palca. Má svietivosť 900 nitov, rozlíšenie 1080 × 2400 bodov a pomer strán 20 : 9. Pamäťová kapacita je 12 GB RAM + 9G virtuálna RAM a k tomu 256 GB pamäťového priestoru pre používateľa.

Infinix Note 30 Racing Edition v efektnom baleníZdroj: TOUCHIT.sk
Infinix Note 30 Racing Edition v efektnom balení

Fotografická výbava

Podobne ako model Pro aj VIP má 108 Mpx hlavný fotoaparát plus sú tu ďalšie dve 2 Mpx kamery. Predná selfie kamera má rozlíšenie až 32 Mpx.

Zadné fotoaparáty na Infinix Note 30 Racing EditionZdroj: TOUCHIT.sk
Zadné fotoaparáty na Infinix Note 30 Racing Edition

Note 30 VIP Racing Edition fotí rovnako ako to bolo v prípade telefónu Note 30 Pro. Fotografie si môžete nájsť v našom článku:

Vyhotovenie

To, čím sa odlišuje VIP od modelu Pro, je hlavne vyhotovenie. Rámček je v prípade VIP vyhotovený vo veľmi efektnej medenej farbe, zadná strana je štruktúrovaná tak, že pripomína kockovanú vlajku, ktorá signalizuje dokončenie pretekov. Telefón pri zapínaní vydáva zaujímavé zvuky. Zadná strana obsahuje tiež svietiace prvky, ktoré oznamujú notifikácie. Použitá je tu technológia 3D Lighting Leather a tá spája klasické textúry kože so svetelnými efektmi. Trojfarebný svetelný pás na zadnom paneli tak presvitá cez čiernu koženú kresbu a prináša naozaj zaujímavý efekt.

Infinix Note 30 Racing EditionZdroj: TOUCHIT.sk
Takto siveti zadná strana telefónu pri vybraných činnostiach

Rámček telefónu je v skutočnosti plastový, celkovo je verzia Racing Edition zameraná na fanúšikov športových súťaží a farebne odpovedá vozidlám so značkou BMW. Dizajn telefónu totiž vznikol v spolupráci so štúdiom Designworks BMW.

Ďalšia výbava

Hmotnosť telefónu je 190 gramov a dobre sa drží v ruke. Voči iným súčasným telefónom tu nájdete aj šachtu na microSD kartu a 3,5 mm jack port. Reproduktory sú stereofónne a vyladené v spolupráci so spoločnosťou JBL. Súčasťou výbavy je NFC, FM rádio, Wi-Fi 6 a Bluetooth.

Spodný panel Infinix Note 30 Racing EditionZdroj: TOUCHIT.sk
Spodný panel Infinix Note 30 Racing Edition

Batéria a nabíjanie

Kapacita batérie je 5000 mAh a s dodávanou 68 W nabíjačkou ju nabijete na 80 % za polhodinu. Súčasťou výbavy je biely ochranný obal, nabíjačka, kábel a tiež slúchadlá s 3,5 mm jackom. Špeciálny obal potom obsahuje 15 W podložku na bezdrôtové nabíjanie. Navyše sme v škatuli našli aj špeciálne ochranné sklo na displej, ktoré treba nalepiť. Stupeň krytia tohto telefónu je IP53.

Kompletná dodávka Infinix Note 30 Racing EditionZdroj: TOUCHIT.sk
Kompletná dodávka Infinix Note 30 Racing Edition

Softvérová výbava

Telefón prichádza s operačným systémom Android 13 a k dispozícii je len jedna aktualizácia, teda na Android 14. Toto je hlavná nevýhoda tohto telefónu, lebo minimálne ešte jedna aktualizácia by tu mala byť.

Hneď po nainštalovaní základnej výbavy a aktualizácie sa nainštalujú aj vybrané hry. Ich zameranie odpovedá dizajnovému riešeniu, teda automobilové preteky.

Celkovo ide o zaujímavý telefón, ktorý sa oplatí hlavne pre hráčov. Ako sme si vyskúšali, na tomto procesore bežia hry dostatočne plynulo a pamäte RAM má telefón na rozdávanie.

Cena: okolo 360 eur

Zapožičal: Infinix

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.