Telefóny s 200 Mpx rozlíšením fotoaparátu už má alebo chystá niekoľko výrobcov. Teraz sa k nim pridal aj Infinix.

Model Infinix Zero Ultra je vybavený senzorom od Samsungu HP1 s veľkosťou 1/1,22“, ktorý sa nachádza aj v Motorole Edge 30 Ultra a Xiaomi 12T Pro. Ďalšou prednosťou tohto nového telefónu je mimoriadne rýchle 180-wattové nabíjanie, ktoré výrobca označuje ako Thunder Charge. Uvádza, že vďaka nemu má byť smartfón z nuly na 100 % nabitý za 12 minút.

Zero Ultra má ďalej 6,8-palcový Amoled displej s Full HD+ rozlíšením, obnovovacou frekvenciou 120 Hz a jasom 120 nitov. O výkon sa stará čipset MediaTek Dimensity 920, doplnený 8 GB pamäte RAM a 256 GB úložiskom. Operačným systémom je Android 12 s nadstavbou XOS.

Hlavný 200 Mpx fotoaparát má aj optickú stabilizáciu a PDAF zaostrovanie a je schopný nahrávať 4K video pri 30 snímkach za sekundu. Dopĺňa ho 12 Mpx širokouhlý snímač a prakticky zbytočný 2 Mpx objektív na zachytenie hĺbky scény. Predná kamera má 32 Mpx.

Batéria telefónu má kapacitu 4500 mAh s tzv. dvojitou bunkovou štruktúrou. O to, aby ju 180-wattové nabíjanie rýchlo nezničilo, sa má starať 111 bezpečnostných a kontrolných funkcií, ktoré podľa Infinixu zabezpečia optimálne nabíjanie bez prehrievania. Nabíjačka dodávaná k telefónu využíva technológiu GaN, vďaka ktorej môže mať menšie rozmery a lepšiu efektivitu.

Nový mobil bude dodávaný v striebornej a čiernej farbe, odporúčaná cena je 520 dolárov.

Zdroj: Infinixmobility.com
Infinix Zero 20

Infinix Zero 20

Výrobca súčasne uviedol aj ďalší model, nazvaný Infinix Zero 20. Ten sa vyznačuje hlavne 60 Mpx predným fotoaparátom s optickou stabilizáciou a automatickým zaostrovaním, čo ho robí na trhu výnimočným. Infinix konkretizuje, že ho môžu využiť predovšetkým vlogeri a iní tvorcovia videoobsahu.

Tento model je ďalej vybavený 6,7-palcovým Amoled FHD+ displejom s 90 fps. Hlavný zadný fotoaparát má 108 Mpx, širokouhlý snímač 13 Mpx a chýbať nemôže 2 Mpx objektív na hĺbku ostrosti.

Operačný systém a nadstavba sú rovnaké ako u Zero Ultra, takisto aj kapacita batérie na úrovni 4500 mAh. Nabíjanie je však v tomto prípade len 45-wattové.

Infinix Zero 20 je už v predaji za odporúčanú cenu 460 eur v jedinej kombinácii s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Farebné verzie sú zlatá a šedá.

Zdroje: Infinixmobility.com, GsmArena.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.