Smartfón Infinix Zero Ultra zaujal vašu pozornosť, na našom portáli sme už o ňom zverejnili viaceré informácie a tiež sme pripravili video.

Len na pripomenutie, je to telefón vo veľmi zaujímavom dizajne s efektnou štruktúrou na zadnej strane. Uhlopriečka 120 Hz AMOLED displeja je 6,8 palca, procesor je Mediatek Density 920, operačný systém je Android 12 s prisľúbenou aktualizáciou na verziu 13. Kapacita RAM je 8 + 5 GB, kapacita pamäte pre používateľa je 256 GB.

Hlavný fotoaparát má rozlíšenie až 200 MPx, k tomu je 13 Mpx ultraširokouhlá kamera a predná kamera má rozlíšenie 32 MPx. Samozrejme sme si vyskúšali ako fotografuje a ako natáča video.

Nočná fotografia

Jeden zo zaujímavých efektov je fotografovanie v nočnom režime. Dá sa ľahko nastaviť pri výbere režimu a skutočne poskytne oveľa lepšie výsledky ako pri fotení pomocou štandardného režimu. Mimochodom aj štandardný režim používa umelú inteligenciu a hneď vidíte, že rozpoznáva to, čo fotíte – napr. pohľad na osobu, na ulicu, krajinu a pod. Podľa toho aj prispôsobuje parametre fotenia a neskoršie vylepšenie výsledku. Nočný režim vyžaduje istý čas držať telefón pri fotení pevne, je to okolo 3 sekúnd. Postačuje naozaj držať ho len v ruke, nemusíte mať statív. Porovnajte výsledok zo štandardného režimu a režimu v noci.

Výsledok v nočnom režime je oveľa jasnejší, má viac detailov a celkovo pôsobí verne.

Profesionálny režim

Pri našom fotení sme sa sústredili aj na profesionálny režim, kedy je možné prispôsobiť viaceré parametre. My sme nastavili hodnotu ISO, bielu ale aj dobu expozície a takto sme dosiahli efektnejšieho podania fotografie. Pripomeňme, že štandardný režim viac odpovedá realite, ale nastavenie parametrov pomohlo dosiahnuť efektnejšieho výsledku ako to väčšina používateľov aj žiada.

Samozrejme, väčšina ľudí bude fotiť a nakrúcať videá vo vopred nastavenom štandardnom režime a pri našom teste sme ho vyskúšali pri podmienkach, ktoré dobre preveria jeho možnosti. Na ďalšej fotografii je úsvit v centre San Francisca, pričom dáte scéna dobre demonštruje možnosti fotografovania pri vysokom kontraste. Vychádzajúce slnko bolo za budovami, ktoré tak boli čiastočne v tieni.

Infinix Zero Ultra
Odfotil Infinix Zero Ultra v štandardnom režime

Prirodzene, vyskúšali sme aj selfie kameru a s ňou sme sa fotili pre zmenu v Berlíne na známom Check Point Charlie. Telefón sme držali v ruke a použili oneskorenie spúšte.

Infinix Zero Ultra
Selfie snímka pomocou smartfónu Infinix Zero Ulta

Zadný 200 MPx fotoaparát umožňuje združovanie pixelov a to znamená fotenie pri nedostatku svetla s relatívne nízkym rušením. Takto sme z ruky fotili v časti Chinatown v San Franciscu.

Infinix Zero Ultra
Fotografia z ruky fotená v štandardnom režime

Viaceré efekty sú dostupné aj pri natáčaní videa a najlepšie je to vidieť v našom videu. Tu nájdete napr. zrýchlený časozber, video súčasne prednou aj zadnou kamerou, tvorba efektného videa podľa predlohy bez nutnosti strihu výsledného videa a pod.

Vyhodnotenie

Smartfón Infinix Zero Ultra fotí veľmi dobre. Základom je jeho 200 MPx hlavný fotoaparát a využitie umelej inteligencie. ďalšou obrovskou výhodou je ultrarýchle nabíjanie ako aj výdrž na batériu takmer 2 dni (to ale závisí od spôsobu používania).

Cena: 629 eur

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.