Od pondelka 7. novembra začína na Slovensku predaj nového telefónu. Je ním Infinix Zero Ultra, ktorý má naozaj zaujímavé parametre a na dnešnú dobu prichádza aj so zaujímavou cenou.

Procesor a operačný systém

Základom Zero Ultra je 8-jadrový procesor MediaTek Dimensity 920 (6 nm) a operačný systém Android 12 s nadstavbou XOS 12. Výrobca sľubuje len jednu veľkú aktualizáciu na operačný systém, dostanete teda Android 13. Samozrejmosťou sú bezpečnostné aktualizácie. Telefón pre svoju sieť testujú aj operátori na Slovensku, dostupné bude pripojenie 5G.

Infinix Zero UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Kompletná dodávka Infinix Zero Ultra s telefónom, obalom, napájacím zdrojom a dvoma káblami

Displej a pamäť

Uhlopriečka displeja tohto telefónu je 6,8 palca a je to 120 Hz AMOLED displej s pomerom strán 20:9 a jasom 900 nitov. Jeho hrany sú zakrivené a je tu aj ochrana voči modrému svetlu s certifikátom TUV. Fyzická kapacita RAM je 8 GB a k tomu sa dá vyhradiť ďalších 5 GB z pamäte pre používateľa. Vo výsledku je to teda virtuálna RAM s kapacitou 13 GB. Pamäť pre používateľa má v našom prípade kapacitu 256 GB.

Infinix Zero UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Konfigurácia pamäti pri Infinix Zero Ultra

200 MPx fotoaparát

Kráľovnou krásy je v tomto prípade fotoaparát a nabíjanie batérie. Hlavný fotoaparát má skutočne 200 MPx rozlíšenie a podporuje aj združovanie pixelov na realizáciu lepších fotografií v noci. Je tu aj optická stabilizácia videa. Ide o snímač od firmy Samsung, ktorý využívajú niektoré vlajkové lode.

Infinix Zero UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Objektívy na Infinix Zero Ultra

Ďalej je tu 13 MPx ultraširokouhlý snímač a 2 MPx pomocný fotoaparát. V zadnej časti je k tomu ešte blesk. Špeciálnou funkciou je remapovanie podania oblohy, tiež sa dajú editovať wattermarky na fotkách. Pri fotografiách sa využíva umelá inteligencia. Video sa dá vytvárať s rozlíšení 4K na 30 fps a podporuje HDR. Zaujímavosťou je, že sa dá súčasne nahrávať prednou aj zadnou kamerou. Vpredu je 32 MPx selfie kamera.

Reproduktory ale aj FM rádio

Reproduktory sú dva na opačných koncoch telefónu, port je len USB-C ale v dodávke je aj redukcia USB-C na 3,5 mm jack port. Využiť tak môžete aj klasické slúchadlá alebo drôtový mikrofón. Zaujímavé je, že k dispozícii je aj FM rádio, pričom kábel od slúchadiel tvorí anténu.

Infinix Zero UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Spodná strana telefónu Infinix Zero Ultra

Pre dobrú spätnú väzbu pri hrách príde vhod aj lineárny vibračný motor a tiež prepracovaný systém chladenia telefónu.

Snímač odtlačku prsta a podoby tváre

Snímač odtlačku prsta je pod displejom a je dosť rýchly, ešte viac sme zvykli na snímač podoby tváre, ktorý je rýchlosťou na úrovní FaceID. Výborne sa používa,

Batéria a nabíjanie

Batéria má kapacitu 4500 mAh a o nabíjanie sa stará dodaný napájací zdroj s výkonom až 180 W. Priamo v nastavení sa dá povoliť tzv. Divoký výkon, kedy telefón naozaj nabijete za 12 minút. Pravda je, že sa pritom telefón dosť zohrieva a určite to neprispieva k dlhodobej výdrži batérie ale dá sa to.

Infinix Zero UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Divoké nabíjanie pri Infinix Zero Ultra

V skutočnosti sa batéria skladá z dvoch kusov, 4500 mAh hodnota je sumárna kapacita. Ak máte viac času na nabíjanie, tak potom pri štandardnom výkone je nabíjanie hotové za 22 minút. To je stále výborná hodnota, používať ale treba aj USB-C kábel, ktorý je v dodávke. Inak už po 5 minútach nabíjania vám tento telefón vydrží na 12 hodín bežného používania.

Infinix Zero UltraZdroj: TOUCHIT.sk
180 W napájací zdroj Infinix Zero Ultra

Farebné vyhotovenie

Na Slovensko prichádza v striebornej perleťovej farbe, ktorá má na zadnej strane elegantnú štruktúru. Súčasťou dodávky je aj priehľadný obal na telefón. Spomenutou súčasťou dodávky je napájací zdroj, kábel a redukcia USB-C – 3,5 mm jack. Vo svete existuje aj čiernej vyhotovenie. Hmotnosť telefónu je 213 gramov a hrúbka 8,76 mm.

Infinix Zero UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Strieborné vyhotovenie Infinix Zero Ultra

Cena a podpora

Na Slovensku je pre tento telefón stanovená cena 629 eur. Telefón dôkladne otestujeme a prinesieme s ním realizované fotografie i video, venovať sa budeme aj výdrži na batériu. Na Slovensku je už zaistený aj servis pre túto značku.

Infinix Zero UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Infinix Zero Ultra

No a čo mu teda chýba?

Pár vecí tu naozaj nie je a je dobre o tom vedieť. Nemáme napr. bezdrôtové nabíjanie telefónu a výrobca tiež neuvádza stupeň ochrany voči prachu alebo vode. Spomínali sme, že jack port tu už nie je, to ale nahradzuje dodávaná redukcia. Nenašli sme ani port na rozšírenie pamäti pomocou microSD karty.

Zdroje: vlastné, Infinix

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.