Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská spoločnosť InoBat Auto oznámila dohodu s Lilium. Ide o spoločnosť vyvíjajúcu prvý plne elektrický lietajúci stroj s vertikálnym vzletom a pristátím.

InoBat a Lilium budú spoločne skúmať príležitostí na vývoj, výrobu a recykláciu vysokovýkonných batériových článkov novej generácie pre inovatívne letecké produkty Lilium.

Spoluzakladateľ a generálny riaditeľ InoBat Auto, Marián Boček, vníma toto partnerstvo ako potvrdenie, že InoBat je na správnej ceste. InoBat za dva a pol roka dosiahol produkt, výrobnú kapacitu a podpísal dohody o partnerstve s pôsobivými zákazníkmi ako napríklad Lilium.

„Ambíciou Lilium je priniesť revolúciu v leteckej doprave. Neustále inovujú, a práve preto sú pre nás prirodzeným partnerom na ceste spraviť zo Slovenska lídra v elektromobilite.  Sme radi, že môžeme spolupracovať s priemyselnými hráčmi, ktorí zdieľajú našu víziu udržateľnosti. Je to dôležitý krok vpred na našej ceste k tomu, aby sa prechod na elektrickú dopravu stal nielen realitou, ale aj novým štandardom.“

Prevádzkový riaditeľ spoločnosti Lilium, Yves Yemsi, vysvetľuje, že batérie sú pre ich plány nesmierne dôležité.

„Aj keď sme už vybrali a zazmluvnili partnerov pre technológiu a výrobu batérií, nemáme v pláne zaspať na vavrínoch. Preto neustále aktívne sledujeme technologický vývoj a rozhodli sme sa uzavrieť dohodu so spoločnosťou InoBat s úmyslom preskúmať spoluprácu v oblasti výroby a dodávok v budúcnosti.“

Lilium plánuje, v roku 2024, uviesť na trh prvé elektrické lietadlo s nulovými emisiami. Batérie InoBat, ktoré sú vyrobené na mieru, by mali ponúknuť prúdovým lietadlám Lilium dlhý dolet vďaka vyššej hustote energie s rýchlejším časom nabíjania v porovnaní s  ostatnými hráčmi na trhu.

Značky: