Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Huawei oficiálne spúšťa ďalší ročník fotosúťaže Huawei XMAGE Awards 2023. Súťaž opäť raz vyzdvihuje špičkovú fotografickú kvalitu smartfónov Huawei, a zároveň oslavuje inšpiráciu a kreativitu zachytenú smartfónmi Huawei prostredníctvom úžasných fotografií a videí z celého sveta.

Od roku 2017 sa súťaže zúčastňujú nadšenci fotografovania z viac ako 170 krajín a regiónov. Vďaka tomu je súťaž HUAWEI XMAGE Awards samostatnou kultúrnou udalosťou, ktorá zahŕňa kus ľudskej histórie z pohľadu účastníkov z celého sveta.

Zachyťte a inšpirujte: Nový smer pre udeľovanie cien XMAGE

Cieľom tohtoročnej súťaže XMAGE je, aby fotografi – amatéri aj profesionáli – hľadali inšpiráciu pri fotografovaní všade okolo seba. Používateľom smartfónov Huawei tak dáva šancu využiť kvalitné fotoaparáty a stať sa tvorcami, ktorí môžu byť priekopníkmi vo svojom fotografickom štýle a kreatívne využívať inšpiráciu vo všedných veciach vo svojom okolí.

Súťaž XMAGE znovu vyzdvihuje inšpiráciu a inováciu vo fotografickom umení. Názov súťaže je odvodený od podznačky spoločnosti Huawei, zameranej výskum a vývoj v oblasti zobrazovacích technológií – XMAGE. Tá predstavuje neustále objavy a záväzky spoločnosti Huawei v oblasti fotenia a tvorby videa.

Značka XMAGE, ktorá bola uvedená na trh v roku 2022, sa zameriava na optický systém, mechanickú štruktúru, zobrazovaciu technológiu a spracovanie obrazu vo fotografii. Všetky štyri piliere XMAGE teraz tvoria princípy novej technológie fotoaparátov smartfónov Huawei, ako je najnovšia ultra clonová kamera Huawei Mate 50 Pro či ultra svetelný teleobjektív Huawei P60 Pro.

Nová kategória nočných snímok

Tohtoročná súťaž kladie dôraz na udávanie tónu a inšpiratívnu kreativitu v týchto kategóriách: Nočná prechádzka, Portrét, Umenie a móda, Outdoor, Hello Life, Storyboard, Akcia a Rozprávanie. Nočná prechádzka je najnovšou pridanou kategóriou, ktorá povzbudzuje používateľov, aby fotografovali skryté zázraky nočného života pomocou radu špičkových funkcií fotoaparátu Huawei.

Atraktívne ceny, nová zostava porotcov a ďalšie informácie o súťaži

Tento rok budú za vynikajúce príspevky udelené nasledujúce ceny: do súťaže budú vybraní 3 víťazi hlavnej ceny, 24 víťazov najlepších v kategórii, 27 víťazov druhého miesta a 5 čestných uznaní. Víťazi môžu získať finančnú odmenu až do výšky 10 000 dolárov (9110 eur).

Do súťaže bola prizvaná aj nová zostava porotcov. Tá zahŕňa päť renomovaných profesionálnych sudcov s rôznymi profesionálnymi perspektívami a zázemím: Chen Xiaobo, viceprezident China Photographers Association; čínsky módny fotograf Pei Tongtong; portugalský fotograf Jose Ramos; austrálska portrétna fotografka Jessica Hromas; a Li Changzhu, viceprezident oddelenia marketingu produktovej divízie Huawei.

Uzávierka súťaže XMAGE je 15. augusta 2023 o 23:59 (GMT+8). Tešíme sa na vašu účasť a na oživenie vašej kreativity.

Používatelia môžu navštíviť jednotný kanál na zasielanie príspevkov pre ročník XMAGE Awards 2023, alebo môžu odoslať svoj príspevok prostredníctvom Komunity HuaweiI. Príspevky musia byť obrázky alebo videá nasnímané mobilným telefónom Huawei.  Neexistujú žiadne obmedzenia týkajúce sa času vytvorenia alebo modelov mobilných telefónov Huawei.

Ďalšie informácie a podmienky súťaže, ako aj prihlášky nájdete na webovej stránke súťaže: https://gallery.consumer.huawei.com

Značky: