Insta360 Nano je príslušenstvo pre iPhone 6, 6s a 7, vrátane verzií Plus.

Ide o 360° kameru, ktorá je vybavená dvoma šošovkami s clonou f/2.0 a dokáže zaznamenávať 360° video a fotografie v rozlíšení až 3040 × 1520.

Kamera má malé rozmery, pripomína prerastený USB kľúč a na rozdiel od konkurencie nemá guľatý tvar, ale obdĺžnikový. Zariadenie sa pripojí k iPhonu pomocou Lightning konektora a využíva mobilnú aplikáciu, ktorú je potrebné stiahnuť z obchodu App Store. Zabudovanú batériu s kapacitou 800 mAh je možné nabíjať pomocou microUSB konektora, vo výbave je aj slot na microSD karty, na ktoré sa vaše fotky a videá budú ukladať. Následne je ich možné stiahnuť z kamery do iPhonu.

Na Insta360 Nano oceňujeme kompaktné rozmery, jednoduché prenášanie a bezproblémové používanie. Kameru pripojíte k iPhonu, spustíte aplikáciu a v priebehu pár sekúnd vytvoríte 360-stupňové video alebo fotky. Pre majiteľov iOS zariadení predstavuje táto kamera aktuálne najlepšie riešenie na tvorbu 360-stupňového obsahu.

Výsledná kvalita médií je veľmi dobrá, ale podobne ako konkurencia, ostrosť 360-stupňových fotiek zatiaľ nedosahuje úroveň klasických 2D fotografií a videí. Kamera dokáže na jedno nabitie aktívne fungovať približne hodinu.

Cena: 182 EUR
Zapožičal: AT Computers

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit