Pridávanie postov a príbehov na Instagram je občas „na nervy“, nakoľko aplikácia vaše fotky a videá vo vysokej kvalite často znehodnotí tak, že sa na to vo výsledku zle pozerá.

Aplikácia často bez vášho súhlasu znižuje kvalitu fotiek a videí, čo nie je úplne príjemné, a to najmä vtedy, ak si na kvalite pridávaných fotiek/videí dávate záležať. Z časti sa to však dá riešiť, a to jednoduchým nastavením priamo v aplikácii, resp. vo vašom Instagramovom účte. Podľa dostupných informácií túto možnosť nemá úplne každý, no to môže byť spôsobené aj aktualizáciami – odporúčame preto vždy keď je to možné aplikáciu aktualizovať (to neplatí iba pre Instagram, ale všeobecne).

 

Ak si nastavíte nahrávanie súborov vo vysokej kvalite, tak prevažná väčšina fotiek a videí bude mať vyššiu kvalitu, čo vás i vašich sledujúcich určite poteší. Avšak, musíme dodať, že sa môže stať aj to, že aj napriek tomuto nastaveniu sa kvalita súborov občas zníži – môže to byť spôsobené horším internetovým pripojením a pod.

Ako nastavím nahrávanie súborov vo vysokej kvalite? 

Je to veľmi jednoduchý proces. Otvorte aplikáciu Instagram, kliknite na vašu fotku v pravom spodnom rohu, čím sa dostanete na vašu časovú os, informácie a základné nastavenia, ale to vie asi každý používateľ tejto aplikácie :). Následne kliknite na ikonu troch „pomlčiek“ pod sebou vpravo hore, čím sa dostanete do rozšíreného menu, v ktorom kliknite na položku nastavenia, následne otvorte položku účet a potom využitie dát alebo využívanie mobilných dát.

 

A sme v cieli – tu môžete označiť, že chcete súbory pridávať vo vysokej kvalite. Niektoré Android zariadenia môžu spustiť a využívať túto funkciu iba vtedy, keď sú pripojené na Wi-Fi sieť. Okrem toho tu nájdete aj šetrenie mobilných dát, ktorého výsledkom bude horšia kvalita fotiek a dlhšie načítavanie prezeraných videí a pod., čo asi nechcete, ale možnosť tu je.

Prečítajte si aj:

Apple Watch: Toto užitočné a praktické nastavenie nepozná väčšina používateľov

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE