Noví používatelia sociálnej siete Instagram, ktorí ešte nedovŕšili vek 16 rokov, budú musieť po príchode na túto platformu rátať s jedným obmedzením.

Instagram o ňom informoval na svojej blogovej stránke. Konkrétne ide o zobrazovanie citlivého obsahu (do slovenčiny je však na tejto sociálnej sieti preložený ako „háklivý obsah“), kde Instagram automaticky zapne svoj najprísnejší stupeň jeho filtrovania. Tieto stupne sú bežne tri a nazvané sú Viac, Standard a Menej.

Ako vysvetľuje samotný Instagram, pri nastavení Viac sa v účte môže zobrazovať háklivejší obsah. Pri Standard sa môže zobrazovať háklivý obsah a pri Menej sa môže zobrazovať len menej háklivý obsah. Ako sociálna sieť dodáva, háklivý obsah nie je v rozpore s jej normami komunity, ale týka sa tém, ktoré niektorí ľudia nechcú vidieť, napríklad drogy či násilie.

Používatelia mladší ako 18 rokov však majú k dispozícii len dva stupne – Standard a Menej, pričom pre všetkých nových používateľov pod 16 rokov Instagram automaticky zapne druhú uvedenú možnosť. Zároveň odporúča, aby aj ostatní mladiství používatelia urobili to isté a avizuje, že im na to zašle výzvu.

Zdroj: TOUCHIT.sk

Instagram si od tohto kroku sľubuje väčšinu ochranu tínedžerov na svojej platforme a súčasne zníženie pravdepodobnosti, že sa takíto mladiství používatelia na sieti stretnú s potenciálne citlivým obsahom.

Ďalšie podobné výzvy hodlá sieť posielať mladým používateľom s cieľom, aby skontrolovali svoje ostatné nastavenia, vrátane kontroly, kto môže ďalej zdieľať ich obsah, kto ich môže kontaktovať a posielať správy, prípadne ako môžu spravovať svoj čas strávený na Instagrame.

Ak si chcete skontrolovať či zmeniť svoje nastavenia ohľadom háklivého obsahu, stačí ísť v aplikácii Instagram do Nastavení – Účet – Nastavenia háklivého obsahu.

Zdroj: about.instagram.com

Prečítajte si aj:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.