S novou funkciou vám Instagram umožní lepšie si prispôsobiť profil.

Sociálna sieť Instagram sa sústreďuje najmä na vizuálny obsah ako sú fotografie či videá. Tieto príspevky pritom viete pridávať na nástenku svojho vlastného profilu, ktorý si dokážete vytvoriť aj vizuálne pekný. Pridávanie príspevkov je však zatiaľ možné len v reálnom čase, teda ak pridáte snímky napríklad z vašej letnej dovolenky, dátumom uverejnenia bude deň, keď ste ich uverejnili. Po novom však má byť možné snímky uverejňovať aj spätne.

Táto funkcia má pomôcť používateľom sociálnej siete pridávať príspevky aj so starším dátumom, ktoré však zároveň nebudú pôsobiť ako úplne nové. Pridávanie príspevkov so spätným dátumom však bude mať háčik. Instagram zavedie opatrenia, aby ste si nové príspevky nemýlili s tými staršími.

Instagram umožní snímky uverejňovať spätne

Ak si chcete svoj profil skrášliť o svoje staršie snímky, budete mať v blízkej dobe pravdepodobne možnosť. Sociálna sieť Instagram podľa známeho leakera príde s funkciou zdieľania snímok so starším dátumom uverejnenia. Tie sa vám zobrazia na profile podľa časovej osi, teda ak si zvolíte, že snímka by mala byť uverejnená v roku 2019, skutočne sa tam na vašej nástenke umiestni. Chronológia príspevkov na profile sa tak nenaruší.

Instagram ponúkne možnosť publikácie spríspevku spätneZdroj: X (@alex193a)
Instagram ponúkne možnosť publikácie spríspevku spätne

Aby však Instagram zabránil zbytočnému zmätku, tieto snímky sa budú zobrazovať len u vás na profile, nie na nástenke s novými príspevkami. Nevýhodu tak budú mať používatelia platformy, ktorí budú chcieť na príspevkoch so spätným dátumom publikácie získať reakcie. Budú tak mať dve možnosti, prezdieľať si príspevok so starším dátumom aby si ho sledovatelia všimli alebo ho uverejniť štandardne s tým, že sa uverejní medzi najnovšie príspevky.

Zatiaľ nie je známe, kedy sa takáto zmena uvedie do platnosti. Informácie v súčasnosti pochádzajú z úniku od známeho leakera. Stále je však možnosť, že sa Instagram rozhodne uvedenie tejto funkcie odložiť, prípadne úplne zrušiť.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.