Instagram prichádza s novou funkciou, ktorá dopĺňa klasické poznámky.

Poznámky v Instagrame prišli ako nová funkcia do služby Instagram v priebehu tohto roka. Táto funkcia slúži na zdieľanie myšlienok v krátkom formáte s maximálnou dĺžkou 60 znakov. Vybrať si môžete zdieľanie poznámok medzi vašimi sledujúcimi alebo len medzi blízkymi priateľmi, sociálna sieť tak myslela aj na zachovanie súkromia pri zdieľaní príspevkov.

Teraz sa však táto funkcia rozrastá o novú možnosť. Okrem textu tak budete môcť zdieľať aj krátke videá, ktoré budú zobrazené miesto vašej profilovej fotografie. Instagram túto funkciu postupne vypúšťa medzi používateľov a k dispozícii ju možno máte už aj vy.

Instagram pridáva možnosť krátkych video poznámok

Počas posledných hodín začali používatelia na Instagrame postupne evidovať novú funkciu, ktorá ich možno prekvapila. Ide o možnosť zdieľania krátkych video poznámok, ktoré majú dĺžku maximálne dve sekundy a zdieľať ich môžete na rovnakom mieste, ako klasické poznámky. Pridať k nim samozrejme môžete aj text, teda aj klasickú poznámku tak, ako ste zvyknutí.

Namiesto vašej profilovej fotografie sa ale môže objaviť krátke video, ktoré bude reflektovať napríklad význam vašej poznámky. Aj v prípade video poznámok bude Instagram tento formát zobrazovať počas 24 hodín od pridania.

Tieto videá sa postupne pridávajú ako možnosť do viacerých účtov. Ako to má teda Instagram vo zvyku, nie všetci používatelia získajú možnosť pridávania videopríspevkov do poznámok automaticky. Ak však niekto video poznámku pridá, vy ju budete vidieť. A to aj napriek tomu, že nebudete mať funkciu k dispozícii.

Aj my v redakcii sme už zaregistrovali prvé video poznámky v našich účtoch. Pridávanie takéhoto formátu však zatiaľ nemáme k dispozícii ale očakávame, že v najbližších dňoch či dokonca hodinách táto možnosť príde aj ku nám. Líšiť sa to môže dokonca účet od účtu. Ak vlastníte viacero účtov na Instagrame, neznamená to, že túto funkciu budete mať automaticky na všetkých súčasne.

Zdroj: vlastné, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.