Nová funkcia pre WhatsApp poukazuje na spoluprácu s Facebookom a Instagramom.

Sociálne siete ako je Facebook, Instagram či WhatsApp patria pod jednu materskú spoločnosť Meta. V mnohých prípadoch medzi sebou spolupracujú najmä Facebook spolu s Instagramom, pričom ide napríklad o vzájomné zdieľanie príspevkov a podobne. Tretia platforma bola až doteraz postavená tak trochu bokom, nakoľko jej účelom bolo len odosielanie správ, resp. komunikácia s druhými osobami.

WhatsApp však teraz prichádza s novou funkciou, o ktorej sme vás informovali v našom predchádzajúcom článku. Ide o statusy, ktoré sa aktuálne nachádzajú aj v rámci Instagramu či po novom aj Facebooku. Ako sa však zdá, novinku bude možné prepojiť medzi platformami.

WhatsApp bude spolupracovať s ďalšími aplikáciami

Funkcia statusov v rámci WhatsAppu bude pritom fungovať trochu inak ako na Instagrame či Facebooku. Ako sme sa už predtým dozvedeli, používatelia si budú môcť vybrať dĺžku zverejnenia statusu. Status sa teda automaticky neodstráni po 24 hodinách rovnako, ako je to v prípade Instagramu a Facebooku. WhatsApp pritom môže zmeniť funkcie aj vo svojich sesterských platformách, ktoré budú medzi sebou spolupracovať.

Jeden uverejnený status na WhatsAppe si teda budete môcť prepojiť aj s Instagramom či Facebookom, čo sa objaví ako nová možnosť. Táto funkcia je aktuálne v štádiu vývoja, preto ju nemajú k dispozícii ani beta testeri aplikácie rovnako, ako celú možnosť statusov. Novinka by ale mohla prísť do siete WhatsApp už v blízkej dobe.

Pri výbere zdieľania statusu si môžete vybrať, či ho budete zdieľať v žiadnej, len v jednej platforme alebo v oboch. Nová možnosť pritom môže znamenať lepšie prepojenie sietí v budúcnosti, nakoľko sa WhatsApp postupne rozširuje a už neslúži len na odosielanie správ a videohovory.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.