Nový vzhľad rozhrania má lepšie využívať výhody väčšej obrazovky.

Instagram postupne používateľom zapína nový vzhľad webového rozhrania svojej služby, teda adresu Instagram.com, ako informoval portál 9to5mac.com. Aktualizáciu oznámil šéf tejto sociálnej siete Adam Mosseri na Twitteri, podľa ktorého ju navrhli tak, aby ponúkla čistejší, rýchlejší a používateľsky príjemnejší zážitok. Nové zobrazenie zároveň lepšie využíva väčšie obrazovky vďaka tomu, že ukazuje viac obsahu na horizontálnej úrovni.

Týka sa to predovšetkým menu, ktoré bolo presunuté na bočný panel. To sa zároveň dokáže roztiahnuť alebo zbaliť v závislosti od šírky okna.

Instagram, nový vzhľad webuZdroj: Twitter.com

Ďalšou novinkou je plánovanie príspevkov, ktoré napríklad Facebook, patriaci takisto pod materskú spoločnosť Meta, umožňuje už dlho. V prípade Instagramu bude možné naplánovať príspevok až na 75 dní vopred.

Smutnou správou pre applistov s iPadmi je skutočnosť, že sociálna sieť stále neplánuje samostatnú aplikáciu pre túto platformu. Mosseri ešte začiatkom tohto roka avizoval, že aplikácia pre iPad by síce bola „fajn“, ale používateľov iPadov nie je toľko, aby to bola pre Instagram priorita.

Chabou útechou pre nich môže byť len to, že cez webové rozhranie prehliadača Safari (a iných) môžu tiež využívať inovované rozhranie.

Zdroje: 9to5mac.com, Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.