Túto informáciu poskytol šéf Instagramu, Adam Mosseri.

Chronologické zobrazovanie nových príspevkov by mala byť jedna z možností a nie nová funkcia. Ak používate túto sociálnu sieť od jej začiatku, tak si určite pamätáte, že to tak nejaké obdobie bolo – najnovšie príspevky od ľudí, ktorých ste sledovali sa zobrazovali chronologicky, čo dáva zmysel a poriadok.

Adam MosseriZdroj: CNBC
Adam Mosseri: Instagram

Zmena nastala v júny roku 2016, kedy Instagram prešiel na algoritmické zobrazovanie príspevkov na základe relevantnosti, ktorú určuje umelá inteligencia s ohľadom na vašu aktivitu, aké príspevky sa vám páčia a pod. Medzičasom sa síce nastavenie algoritmov trošku zmenilo a nový obsah sa zobrazoval častejšie, no stále to nie je ono. V praxi to znamená, že od roku 2016 nebolo možné aktivovať chronologické zobrazovanie príspevkov, čo sa má po piatich rokoch (konečne) zmeniť. Dodajme, že na aktuálne nastavenie sme si síce všetci zvykli, nakoľko nebola iná možnosť, no vždy je lepšie mať na výber.

Chronologické zobrazovanie príspevkov nie je žiadna atómová veda, no ako tvrdia zástupcovia tejto sociálnej siete, bude to veľká zmena a už teraz na nej poctivo pracujú, aby všetko fungovalo bez problémov. Táto novinka by sa mala objaviť v aktualizácii, ale až niekedy v prvom štvrťroku 2022.

Nie je to síce zajtra, ale aj tak ide o celkom dobrú správu. Dajte nám vedieť, či vám vyhovuje aktuálne zobrazovanie príspevkov na základe vašej frekvencie interakcií, aktuálnosti a pod. alebo by ste radšej prijali avizované chronologické zobrazovanie príspevkov?

Zdroj: MacRumors.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE