Sociálna sieť sa nezabudla pochváliť číslami súvisiacimi so Stories. 

V týchto dňoch Stories na Instagrame oslavujú už svoje druhé narodeniny. Už od prvých dní sa tešili mimoriadnej obľube a časom sa stali dokonca populárnejšími, než klasické príspevky. Stories totiž používatelia často pridávajú aj niekoľkokrát za deň, zatiaľ čo fotku ako príspevok pridajú maximálne raz za deň.

Stories stačili len tri mesiace, aby si získali prvých sto miliónov každodenných používateľov. Mesiac na to Instagram začal dávať Stories nové možnosti. Pribudol tak napríklad režim Boomerang. V apríli minulého roka mali Stories už 200 miliónov každodenných používateľov. Dvojnásobok, teda 400 miliónov dosiahli až v júni tohto roka.

Koncom minulého roka do Stories pribudol ďalší režim Superzoom a možnosť vytvárať ankety. Začiatkom tohto roka sa vývojári opäť pohrali a umožnili vytvárať príspevky v Stories bez fotiek s obsahom čistého textu. Za posledné mesiace sme sa dočkali ešte dvoch noviniek v podobe slideru s emotikonom a možnosťou klásť otázky používateľovi, ktorý vie následne jednoducho odpovedať a zdielať odpoveď rovnako v Stories.

V najbližších mesiacoch Instagram chystá mnoho ďalších noviniek, ktorými oživí Stories ešte viac. Každý mesiac zároveň stúpa aj počet aktívnych používateľov, ktorí vytvárajú alebo prezerajú Stories. Do konca roka by mohol Instagram tak pokoriť hranicu 500 miliónov každodenných používateľov.

Zdroj: Instagram Press

Prečítajte si aj:

Po Facebooku a Instagrame bude mať vlastne Stories aj YouTube

Značky: