Nová funkcia vám umožní obmedziť to, kto môže reagovať na vaše príspevky.

Sociálne siete sú nekonečným priestorom na komunikáciu a interakciu či už so známymi alebo neznámymi ľuďmi. Občas si však aj od takéhoto života na sociálnych sieťach potrebujete dať pauzu, no nie úplnú. Instagram tak teraz prichádza s novou funkciou na obmedzenie interakcie so skupinami ľudí, ktorú nájdete v nastaveniach vášho profilu. Aktuálne by mala byť dostupná všetkým používateľom, no je možné, že niektorí stále len čakajú.

Nová možnosť dočasného obmedzenia interakcie so skupinami ľudí zahŕňa komentáre, správy, odpovede na príbehy, no aj označenia a zmienky. Vybrať si pritom môžete, do akej miery budú tieto interakcie obmedzené, na základe čoho bude Instagram pre vás o niečo pokojnejším prostredím a vy sa pred ľuďmi ako keby skryjete.

Obmedzenia interakcií vie Instagram upraviť

Instagram už pre vás nebude musieť byť prostredím, ktoré vás pohlcuje informáciami a interakciami z každej strany. Nová funkcia obmedzenia interakcií ponúka možnosť výberu, kto s vami bude môcť interagovať a do akej miery. Vďaka tomu teda nebudete musieť obmedzovať či blokovať konkrétne účty, no v tichosti sa obmedzia len konkrétne interakcie. Instagram vám umožní vybrať si, či s vami budú môcť komunikovať len vaši blízki priatelia. Rovnako si však budete môcť zvoliť obmedzenie interakcií vašich nedávnych sledovateľov či účtov, ktoré vás nesledujú.

Instagram umožňuje dočasne obmedziť interakcieZdroj: TOUCHIT
Instagram umožňuje dočasne obmedziť interakcie

Aby ste však nezabudli na to, že ste interakcie vo vašom účte obmedzili, Instagram vás na to upozorní. Deaktiváciu tejto funkcie je potrebné vykonať manuálne, nedá sa teda vypnúť automaticky po nejakom čase. Sociálna sieť od Mety vám však dá možnosť výberu času, po ktorom vás automaticky upozorní, aby ste si interakcie opäť aktivovali.

Spomenúť však musíme aj to, že táto funkcia pracuje v tichosti a nikomu nedá vedieť, že ste si interakcie obmedzili. Vďaka tomu nikoho neurazíte a vy budete môcť na sociálnej sieti pracovať v pokoji bez akýchkoľvek neželaných interakcií.

Zdroj: andro4all.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.