Android aplikácie značne zlepšujú využiteľnosť Chromebookov.

Chromebooky sú notebooky s operačným systémom Chrome OS, ktorých základom je internetový prehliadač Chrome a niekoľko systémových nástrojov, ako je správca súborov a prehliadač fotiek či multimediálny prehrávač.

Chromebook k svojmu plnohodnotnému využitiu vyžaduje pripojenie do internetu, avšak niektoré funkcie využijete aj v offline režime. Využiteľnosť tohto zariadenia v režime bez pripojenia do internetu sa v poslednej dobe výrazne zlepšila vďaka zabudovaniu obchodu Google Play. Z neho si môžete do Chromebooku stiahnuť mobilné aplikácie pre Android.

Podporu Android aplikácií však dnes nemajú všetky Chromebooky. Google na svojich stránkach uvádza 3 modely, ktoré ponúkajú oficiálnu podporu – Chromebook Pixel 2015, Acer Chromebook R11 a Asus Chromebook Flip. Faktom však je, že aplikácie si nainštalujete aj do zariadení Dell Chromebook 13, HP 13, Samsung Chromebook 3, ASUS C301SA a Acer R13.

Najnovšie sa tento zoznam rozširuje o modely Acer Chromebook 14, Acer Chromebook 15 a ASUS C300 Chromebook. V prípade týchto zariadení je funkcia dostupná iba v beta verzii a iba v rámci tzv. vývojárskej verzie systému. Medzi jednotlivými verziami Chrome OS (stabilná, beta, vývojárska) sa môžete prepínať v rámci obrazovky s informáciami o aktuálnej verzii systému.

O tom, ako Android aplikácie fungujú na Chromebookoch a čo to pre tieto zariadenia znamená v praxi, pripravujeme prehľadový článok do decembrového vydania magazínu TOUCHIT.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Chromebook – je čas výmeny klasického notebooku?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit