Samsung hlási rekordné zisky za druhý kvartál tohto roka. A dlhoročná pozícia Intelu ako polovodičového kráľa je pravdepodobne na konci od polovice roka 2017.

Samsung v utorok vyhlásil, že po rekordných ziskoch investuje 18,6 miliardy USD do vývoja pamätí a displejov pre smartfóny. Tento juhokórejský gigant je podľa trhovej hodnoty treťou najväčšou ázijskou spoločnosťou a takmer s určitosťou pripravil o prvé miesto vo výrobe polovodičov firmu Intel. Samsungu sa darí hlavne pri predaji Galaxy S8.

Ale dobré sú podmienky na predaj SD kariet, pamätí pre servery, SSD disky a vlastné procesory. Ako keby kauza okolo Galaxy Note 7 jeho vybuchujúcej batérie bola celkom paradoxne tým štartovacím mostíkom, ktorý posunul túto firmu ďalej. Podľa zdrojov zvnútra tejto firmy sa po kauze Galaxy Note 7 pristupuje k novým produktom úplne inak a inak sa správajú aj investori. Viaceré pozície prešli zmenami a niektoré zložky vo firme sa mobilizovali. Výsledkom je rekordný profit 11,4 miliardy USD za prvý polrok tohto roka čo je 67 % z hodnoty celého minulého roka.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.