Spoločnosť Intel sa opäť pokúša odstrániť bezpečnostnú chybu Spectre so zavedením záplat pre platformy Kaby Lake, Coffee Lake a Skylake.

Aktualizácie sa budú týkať šiestej, siedmej a ôsmej generácie produktových radov Intel Core. Zaradené budú aj procesory radu X. Záplata bude aplikovaná tiež pre procesory Xeon Scalable a Intel Xeon D pre systémy dátových centier. Aktualizácie sa budú vydávať formou OEM.

Spoločnosť Intel už skôr vydala bezpečnostnú záplatu pre Spectre.  Používateľom bolo následne oznámené, aby nepokračovali v aktualizáciách, nakoľko sa začali objavovať spontánne reštartovania počítačov.

Core i9 sú nové a najvýkonnejšie procesory od Intelu

V tom čase výkonný viceprezident Navin Shenoy odporúčal, aby používatelia preskočili opravy, kým sa nepodarí vytvoriť lepšiu verziu, ktorou by mohla byť práve ohlásená aktualizácia. Shenoy píše, že táto nová bezpečnostná záplata bola rozsiahle testovaná.

Napriek tomu táto oprava prichádza takmer dva mesiace po tom, čo boli chyby CPU prvýkrát verejne odhalené a takmer deväť mesiacov po tom, ako boli prvýkrát oznámené spoločnosti Intel. Spoločnosť na začiatku chyby oznamovala, ako menej významné hovoriac, že ​​pre bežného používateľa PC by nemali byť významné. Taktiež bola bezpečnostná záplata sľúbená v priebehu týždňa, čo sa ale neudialo.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Procesory Intel majú závažnú bezpečnostnú chybu. Oprava je na ceste (doplnené)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.