Všade dobre, doma najlepšie.

Niečo na tom je, čo poviete? Ideálny domov môže mať mnoho podôb. Či už ide o útulný byt v paneláku, rodinný domček so záhradkou alebo mobilný príbytok, hľadáme v ňom útočisko a pohodlie. Skvelé je, že bezpečnosť a komfort si dokážete zabezpečiť pomocou jediného elektronického systému.

Bezpečný a komfortný domov

Spolu s dynamickým vývojom technológií rastú aj požiadavky a očakávania ich používateľov. Čím ďalej viac sa skloňuje pojem „inteligentný“, konkrétne „inteligentný dom/domácnosť“. Ide o trend zvyšovania pohodlia pomocou komfortného ovládania, ktoré umožňuje nespočetne množstvo rôznych automatizovaných úloh, od ovládania osvetlenia, žalúzií, garážových brán alebo zavlažovania, až po ovládanie vykurovania.

JablotronZdroj: Jablotron

2v1 alebo ochranca aj komorník

Keď si necháte nainštalovať systém JABLOTRON 100+, odvďačí sa vám spoľahlivými službami a zároveň zvýšite úroveň zabezpečenia aj používateľského pohodlia vášho domova. S ľahkou dávkou fantázie a zručným montážnym technikom po boku dokážete automatizovať a na diaľku ovládať takmer čokoľvek. A teraz karty na stôl. Čo všetko môžete využiť?

  • Až 128 nezávislých výstupov na ovládanie osvetlenia, zavlažovania, žalúzií, vykurovania, garážových brán, príjazdovej brány apod.
  • Zapnutie výstupu (vykonanie konkrétnej akcie) možno rôzne podmieniť napr. iba v určitej dobe od-do, keď je vypnutá / zapnutá ochrana, alebo akcia prebehne iba v prípade, že je po deviatej večer a zároveň je vypnutá ochrana a nespočetne ďalších verzií vďaka možnosti podmienky logicky kombinovať.
  • Zapnutie/vypnutie možno zviazať s aktuálnym stavom alarmu a zodpovedajúcej sekcie (časti domu): povedzme, že sa pri zapnutí ochrany (odchode z domu) vypnú vybrané zásuvkové okruhy ako spoľahlivá prevencia pred požiarom od rýchlovarnej kanvice, žehličky alebo šporáku / trúby a mnoho ďalších možností.
  • Udalosti je rovnako možné naprogramovať v kalendári tak, aby prebiehali v určený deň a čas (pravidelne alebo podľa potreby).
  • Podmienenie akcie aktuálnou teplotou: pri prekročení nastavenej hodnoty sa napr. spustia vonkajšie žalúzie, alebo sa zapne klimatizácia v serverovni a naopak napr. v zime na chate pri poklese vnútornej teploty pod určenú hranicu sa zapne vykurovanie, aby nedošlo k zamrznutiu objektu a iné verzie nastavenia systému.
  • Zónová regulácia vykurovania: teplotu možno nastaviť individuálne, nezávisle pre každú miestnosť, na určitú dobu a deň v týždni (týždenný program vykurovania), vzdialené ovládanie z aplikácie MyJABLOTRON zvyšuje užívateľský komfort, nastavenie pre jednotlivé zóny prináša výrazné úspory za energie, existuje mnoho rôznych spôsobov nastavenia a regulácie.
  • Užívatelia iOS taktiež využijú možnosť ovládania hlasom (Siri) alebo skratky: napr. akcie pri príchode k domu ako otvorenie garážovej brány alebo rozsvietenie svetiel pred domom pri návrate za tmy, udalosti spojené s budíkom – rozsvietenie, vytiahnutie žalúzií, spustenie hudby a desiatky iných riešení.

Využite širokú ponuku ďalších možností, riešení, nastavení a kombinácií – záleží iba na vašej predstavivosti a potrebách.

Ovládania odkiaľkoľvek

Všetky úlohy môžu prebiehať podľa nastaveného plánu, alebo ich môžete spustiť ručne kedykoľvek si spomeniete prostredníctvom aplikácie MyJABLOTRON. Vďaka nej máte taktiež neustály prehľad o stave systému a vášho domova. Kľudne si zapnite zavlažovanie trávnika priamo z pláže počas dovolenky, alebo spustite vykurovanie, kým sa večer vrátite z lyžovačky, aby ste prišli do príjemne vyhriateho prostredia. A pokiaľ ste práve doma, na ovládanie vám poslúžia aj klávesnice alebo diaľkový ovládač.

Alarm + automatizácia = zohraná dvojica

Vďaka prepojeniu alarmu a automatizačných funkcií dokážete ešte efektívnejšie predchádzať vlámaniu do objektu. Akonáhle vyšle alarm JABLOTRON signál o vlámaní do objektu, môžu sa začať prehrávať scenáre, ktoré nepozvaného návštevníka odradia a pomôžu ochrániť váš majetok. Tak napr. systém počas poplachu okamžite vytiahne žalúzie v celom dome, začne blikať svetlami a spustí sirénu. Obratom vás cez aplikáciu MyJABLOTRON o situácii informuje, aby ste mohli podniknúť nevyhnutné kroky.

Inštalácia bez starostí

Veľkým bonusom systému je jeho variabilita. Vďaka bezdrôtovému vyhotoveniu celej škály produktov dokážeme aj váš už nainštalovaný systém kedykoľvek rozšíriť a to bez nutnosti výrazných zásahov do interiéru. S tým vám najlepšie poradí preškolený, certifikovaný montážny technik, ktorý navrhne riešenie, vykoná inštaláciu a zabezpečí spoľahlivý, pravidelný servis.

www.jablotron.sk