Inteligentné práčky, chladničky či umývačky riadu sú čoraz viac v móde.

Viaceré značky si uvedomujú, že inteligentná domácnosť je trendom posledných rokov. Čoraz viac domácností si tak kupuje inteligentné spotrebiče, ktorými si spríjemňuje každodenné aktivity či domáce práce. Ich výhodou je ovládanie pomocou mobilnej aplikácie aj na diaľku či jednoduchšia práca s nimi. Ovládať ich zvládne skutočne každý, kto nemá problém s prácou so smartfónom a na rozdiel od klasických elektrospotrebičov ponúkajú komfort pre používateľov.

Výmena klasických spotrebičov za inteligentné elektrospotrebiče však musí prebiehať postupne. V porovnaní s tými štandardnými, ktoré poznáme dlhé roky, sú o niečo drahšie a ich výber môže byť komplikovanejší. Odporúčame vám pritom siahnuť po renomovaných značkách, z ktorých si dokážete v domácnosti vytvoriť ekosystém a ovládať ich pomocou jednej aplikácie v smartfóne.

Práčka ako základ domácnosti

Práčku dnes nájdete v takmer každej domácnosti. Len málokto sa tak dnes spolieha na práčovne či alternatívne spôsoby prania bielizne. Štandardná práčka pritom môže stačiť, aj keď ani ich výber nemusí byť jednoduchý. Máme tu totiž práčky plnené zvrchu či spredu, úsporné práčky, práčky s automatickým dávkovaním a ďalšie. Špecialitou sú práčky so sušičkou, keď máte dva spotrebiče v jednom. Ich nevýhodou je však nutnosť v jeden okamih buď prať alebo sušiť bielizeň, nemôžete tieto úkony vykonávať súčasne.

Práčka Hisense WDQR1014EVZdroj: Hisense
Hisense WDQR1014EV

Inteligentné práčky však vedia potešiť nielen domáce gazdinky, ale celú domácnosť. Pri takýchto práčkach máte totiž možnosť ovládania prostredníctvom mobilnej aplikácie. Všetky programy si môžete jednoducho zvoliť prostredníctvom vášho smartfónu. Ich výhodou je tiež možnosť nastavenia notifikácií, keď práčka dokončí svoj cyklus. Vy teda už nemusíte čakať a odhadovať, kedy sa pranie dokončí. Smartfón vás o tom informuje, nech ste kdekoľvek.

Inteligentné spotrebiče do kuchyne

Aj kuchyňu si môžete vylepšiť inteligentnými spotrebičmi a nemusí to byť nutne len smart mixér či kávovar. Inteligentné chladničky sú dnes trendom v domácnostiach, ktorých členovia preferujú mať situáciu doma pod palcom aj keď sa tam fyzicky nenachádzajú. Vaša chladnička môže byť ovládaná aj pomocou mobilnej aplikácie, čo oceníte aj na dovolenke, keď máte istotu, že doma všetko beží ako má a vy sa o to nemusíte starať.

Inteligentná chladničkaZdroj: elements.envato.com
Inteligentná chladnička

Okrem inteligentnej chladničky môže byť výhodnou investíciou aj umývačka riadu. Aj tie si viete prepojiť s vaším smartfónom a ovládať či kontrolovať ich na diaľku. V smartfóne tak viete kontrolovať spotrebu či nastaviť si umývací program, pričom ovládanie je skutočne jednoduché. Špeciálnou funkciou vie byť aj ovládanie umývačky pomocou hlasu, keď jednoducho zadáte príkaz hlasom a umývačka ho splní. Domácnosť teda môže byť skvele vybavená inteligentnými spotrebičmi, ktoré vám budú verne slúžiť aj niekoľko rokov. Ak si však raz na tento komfort zvyknete, už ho nebudete vedieť opustiť.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.