Nový audio prevodník EVOLVEO AudioConverter XS zabezpečí drôtový alebo bezdrôtový prenos audiosignálu z ľubovoľne zvoleného zariadenia do vybraného audio zariadenia. Je možné tak prenášať zvuk napríklad z televízora alebo mobilného telefónu do stereo systému so zosilňovačom a reproduktormi. Prenos je možný drôtovo, pomocou prepojovacích káblov, alebo bezdrôtovo cez Bluetooth pripojenie. Toto zariadenie podporuje všetky hlavné profily a kodeky, ako sú: A2DP, AVRCP, SBC, APTX, APTX-LL, APTX-HD.

EVOLVEO AudioConverter XS ponúka široké možnosti prevádzania audio signálov z rôznych typov prepojení. Najmä medzi optickým káblom a analógovým (DAC prevodník 16bit/96kHz) a naopak (ADC prevodník 16bit/48kHz). Vďaka podpore Bluetooth pripojeniu potom vie bezdrôtovo posielať signál z optického alebo analógového vstupu až na dve Bluetooth zariadenia súčasne (24bit pomocí S/PDIF). AudioConverter XS vie taktiež prijímať bezdrôtový signál Bluetooth a prevádzať ho na signál vedený optickým alebo analógovým káblom. Takto je možné prepojiť napríklad televízor s domácou HI-FI stereo súpravou, slúchadlami a ďalšími produktmi na reprodukciu zvuku, ako sú prenosné reproduktory alebo soundbary. Pomocou EVOLVEO AudioConverter XS je taktiež možné prepojiť napríklad mobilný telefón ako zdroj zvukového signálu s audiosystémom, ktorý nemá bezdrôtové pripojenie. Pre ľahké párovanie podporuje AudioConverter XS taktiež NFC pripojenie.

EVOLVEO AudioConverter XS v kompaktnom prevedení a malých rozmeroch (126 × 94 × 29 mm) má digitálny vstup TOSLING (optický S/PDIF) a analógový audio výstup pre slúchadlá 3,5mm jack. Obdobné rozhranie je k dispozícii taktiež pre výstup signálu. Súčasne toto zariadenie umožňuje bezdrôtový Bluetooth 5.0 výstup, respektíve vstup zvukového signálu. Dosah Bluetooth pripojenia je až 70 metrov, v uzatvorenom priestore potom 25 až 35 metrov. EVOLVEO AudioConverter XS podporuje kodek aptX-HD 24bit audio pre vysokú kvalitu bezdrôtového prenosu s veľmi malým časovým oneskorením (aptX Low Latency). Pri prenose signálu nedochádza k žiadnemu oneskoreniu synchronizácie. EVOLVEO AudioConverter XS je teda vhodný okrem iného na sledovanie TV, filmov alebo hraní hier a na bezproblémové prenášanie zvuku na vybrané zariadenie.

EVOLVEO AudioConverter XS je zariadenie typu Plug & Play, ľahko sa nastavuje a ovláda. Má veľmi nízku spotrebu, je možné ho v prípade potreby napájať aj z powerbanky. Vyznačuje sa tichým chodom s pasívnym chladením, teda bez hlučných ventilátorov. Na prístroji sú umiestnené tlačidlá na zapnutie/vypnutie, pre párovanie so zariadením Bluetooth a tlačidlo Play/Pause. Prepínač režimov umožňuje voľbu vysielania alebo príjem (TX/RX) a taktiež funkciu Bypass. EVOLVEO AudioConverter XS má aj vlastné ovládanie hlasitosti. Súčasťou balenia je set prepojovacích káblov vrátane optického kábla.

Dostupnosť a cena

EVOLVEO AudioConverter XS je dostupný prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov. Doporučená koncová cena je 98 EUR vrátane DPH.

Vstupy:

1× digitálny vstup TOSLINK (optický S/PDIF)

1× audio 3,5mm jack (slúchadlový/analógový)

NFC – pre rýchle a pohodlné pripojenie mobilným telefónom

Bluetooth – bezdrôtový audio vstup pomocou mobilného telefónu alebo tabletu

Výstupy:

1× digitálny výstup TOSLINK (optický S/PDIF)

1× audio 3,5mm jack (slúchadlový/analógový)

Bluetooth – bezdrôtový prenos až pre dve zariadenia (bezdrôtové slúchadlá/reproduktory/soundbary)

Varianty prevodu zvuku:

Optický kábel -> Analógový kábel (DAC prevodník 16bit/96kHz)

Analógový kábel -> Optický kábel (ADC prevodník 16bit/48kHz)

Optický/Analógový kábel -> 2× Bluetooth zariadenie (24bit skrz S/PDIF)

Bluetooth vstup -> Optický/Analógový kábel

Bypass funkcia

Popis zariadenia:

Profesionálny čip: Qualcomm CSR8670

Qualcomm® aptX™ HD audio technology

Bluetooth 5.0 (dosah až 70 m, vo vnútri objektu 25 – 35 m)

Podporované profily a kodeky: A2DP, AVRCP, SBC, APTX, APTX-LL, APTX-HD

2 × otočná anténa (neodnímateľná)

Tichý chod – žiadne ventilátory

Váha zariadenia: 130 g

Rozmery zariadenia: 126 × 94 × 29 mm

Farba: čierna

Napájanie zariadenia:

DC 5V

≤150 mA

Vstup microUSB

Web:

https://www.evolveo.com/sk/audioconverter-xs

Facebook:

https://www.facebook.com/EvolveoCZ

Značky: