Sensilk Take Flight je ďalšie nositeľné zariadenie. Konceptom sa čiastočne odlišuje.

Pojem „inteligentná podprsenka“ môže vyvolať rôznorodé reakcie. Myšlienka športovej podprsenky Sensilk Take Flight však dáva zmysel. Kus športového spodného prádla je navrhnutý na cvičenie a zároveň je vybavený biometrickým senzorom.

Ten meria kalórie, srdcový tep a aktivitu používateľa vyhodnocuje vo forme bodového ohodnotenia. Informácie sa prenášajú medzi podprsenkou a mobilným zariadením, pričom aplikácia posiela upozornenia aj v reálnom čase.

Aplikácia informuje používateľa pred, počas a po cvičení

Výrobca verí, že inteligentná podprsenka pomôže zdokonaliť proces cvičenia. Trochu pochybujeme, či budú mať vygenerované dáta takýto efekt pre bežných používateľov alebo iba pre profesionálnych trénerov. Predpokladáme však, že špeciálna podprsenka by mohla poskytovať pokročilejšie a presnejšie informácie ako bežné fitnes náramky, ktoré nosíme na rukách.

Sensilk Take Flight sa bude predávať za cenu na úrovni 130 EUR. Zariadenie sa momentálne nachádza vo fáze alfa testovania a je dostupné vo viacerých veľkostiach. Biometrický senzor by mal byť neskôr dostupný aj vo verzii pre mužov.  Sensilk dúfa, že inteligentnú podprsenku budú časom podporovať aj fitnes aplikácie tretích strán.

Podprsenka s biometrickým senzorom a mobilná aplikácia

Podprsenka s biometrickým senzorom a mobilná aplikácia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit