Air Live SmartCube 300W je kompaktná, vnútorná IP kamera s viacerými užitočnými funkciami. Funguje cez cloud, takže sa do monitorovanej oblasti pozriete odkiaľkoľvek, cez aplikáciu v smartfóne s prístupom na internet. Kamera disponuje PIR pohybovým senzorom, snímačmi vlhkosti a teploty vzduchu a obojsmerným audiom.

Funguje v troch režimoch. Jednoduchý, vhodný na sledovanie objektov alebo ako detská pestúnka. Dverový, ktorý po priblížení sa ku kamere prehrá prednastavený zvuk a na smartfón príde okamžite notifikácia. Takto môžete človeka pred dverami vidieť, ale s ním aj na diaľku hovoriť. Vstup do obchodu, keď kamera dokáže spočítať, koľko ľudí prišlo do prevádzky s následným hodinovým alebo dňovým reportom.

Taktiež dokáže rozdeliť snímaný priestor na dve časti a zákazníkov nastaveným zvukom privítať i odprevádzať. Počítanie je len informačné. Rozlíšenie kamery je 3 MPx, max 1080p, avšak bežný prenos obrazu je VGA. Širokouhlý CMOS objektív s IR-LED prisvietením si poradí aj v noci, do vzdialenosti 6 metrov. Nechýba slot pre microSD kartu, kde sa ukladajú záznamy. Ak karta vložená nie je, záznam sa ukladá na cloud. Aplikácia Air Live APPCAM umožňuje konfiguráciu kamery, senzorov, pripojenia a notifikácií.

Cena: 138 €
Zapožičal: AirLive

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 7/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.