TP-Link Smart Wi-Fi LED Bulb with Color Changing Hue (LB130) je ďalšia z radu inteligentných žiaroviek, ktoré môžete na diaľku ovládať pomocou mobilnej aplikácie.

Jej výhoda spočíva v tom, že k svojmu fungovaniu nepotrebuje žiadne ďalšie zariadenie. Napr. svietidlá Philips Hue vyžadujú centrálu, ktorá je pripojená do domácej siete prostredníctvom LAN káblu. Avšak žiarovka od TP-Link funguje samostatne. Stačí ju zaskrutkovať do lampy alebo iného svietidla, zapnúť a cez mobilnú aplikáciu spárovať s vašou domácou Wi-Fi sieťou. Následne môžete cez aplikáciu meniť intenzitu svetla, ale aj farbu. Aplikácia ukazuje aj jej spotrebu.

Podobne ako iné inteligentné žiarovky, aj TP-Link Smart Wi-Fi LED Bulb with Color Changing Hue (LB130) umožňuje nastavenie rôznych scenárov – napr. každé ráno o 8:00 sa automaticky zasvieti a bude vyžarovať slnečné svetlo, večer o 20:00 sa stlmí a o 22:00 sa úplne vypne. Scenárov je viacero, záleží iba na vás. TP-Link však umožňuje ovládať svoju žiarovku aj hlasovo. My sme si to vyskúšali prostredníctvom služby Google Asistent, ktorá je aktuálne dostupná iba v angličtine.

Ak chcete získať ďalšie funkcie a prepojenie s inými časťami inteligentnej domácnosti od TP-Link, budete potrebovať tzv. Smart Home Router, ale ak si chcete meniť iba svetlo, vystačíte si so samotnou žiarovkou.

Cena: 56,90 eur
Zapožičal: TP-Link

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit