Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dve nové farebné A3 multifunkčné tlačiarne z exekutívnej série OKI ES94x6 MFP sú určené pre kancelárie s vysokým objemom tlače a nadštandardnými požiadavkami na rýchlosť, kvalitu výtlačkov a dokončovacie operácie.

Modelový rad ES94x6 MFP zahŕňa dve zariadenia formátu A3 – OKI ES9466 MFP s rýchlosťou 35 strán A4 za minútu a ES9476 MFP s rýchlosťou 50 strán za minútu. Oba modely sú vhodné pre náročnú prevádzku a v kombinácii s vysokoobjemovým spotrebným materiálom prispievajú k veľmi nízkym prevádzkovým nákladom. Napriek robustnej konštrukcii majú stroje malý pôdorys porovnateľný s bežnými multifunkciami. 

Výkonné multifunkcie OKI ES94x6 MFP využívajú úspornú LED technológiu na tlač aj skenovanie a podporujú technológiu HD Color. Pracujú so širokou škálou médií a majú rozsiahle možnosti dokončovania. Sú preto ideálne pre pracovné skupiny a oddelenia produkujúce propagačné materiály, reporty, booklety a ďalšie nízkonákladové dokumenty na dennej báze.

Zariadenia OKI ES94x6 MFP majú 9-palcový (23 cm) dotykový ovládací panel, ktorý umožňuje moderné ovládanie v štýle smartfónov, vrátane podpory „drag and drop“. Používatelia si pritom môžu zobrazené prvky prispôsobiť svojim potrebám. Integrovaná platforma sXP (smart Extendable Platform) rozširuje možnosti v oblasti skenovania, distribúcie a správy elektronických dokumentov vrátane napojenia na ďalšie podnikové systémy a procesy.

Multifunkčné tlačiarne OKI ES94X6 MFP ponúkajú tlačové rozlíšenie 1200 × 1200 DPI a prinášajú množstvo dokončovacích možností: interný finišer na stohovanie dokumentov, zošívací finišer a multipozičný finišer. Rýchlosť tlače a kopírovania dosahuje až 50 strán formátu A4 za minútu (pri modeli ES9476 MFP). Prvú kópiu vytlačia zariadenia za 6,1 sekundy farebne a 4,7 sekundy čiernobielo (8,1 a 6,4 sekundy pri modeli ES9465), uvedenie do prevádzky trvá 27 sekúnd od zapnutia a k prebudeniu zo spánkového režimu dôjde za 12 sekúnd. Skenovať a kopírovať je možné v maximálnom rozlíšení 600 DPI. Zariadenia sú vybavené procesorom 1,2 GHz, 2 GB RAM a 320 GB HDD. Wi-Fi je v základnej výbave, voliteľne je možné obstarať fax Super G3.

Zariadenie spracuje papier od formátu A6 po SRA3 s gramážou od 60 do 280 g/m2. Duálny podávač skenovaných dokumentov (DSDF, Dual Scan Document Feeder) spracuje až 240 obrázkov za minútu pri 300 DPI, pričom kapacita zásobníka je 300 listov. Reverzný automatický podávač dokumentov RADF (Reversing Automatic Document Feeder) pracuje rýchlosťou 73 obrázkov za minútu a jeho kapacita je 100 listov.

Zariadenie má vysokokapacitný tonerový cartridge na 38 400 čiernobielych a 33 600 farebných (CMY) strán A4 pri 5 % pokrytí, pričom pri dodaní majú multifunkcie tonerové kazety s plnou kapacitou. Maximálna kapacita zásobníkov je 3 200 listov papiera.

Profesionálne spracovanie dokumentov z A3 skenera zaistí vstavané OCR a integrovaná čítačka kariet robí zariadenie ideálnym na pokročilú správu tlače. Tlačiarne radu OKI ES94X6 MFP medzi sebou môžu bezpečne zdieľať informácie, ako sú používateľské dáta či adresár. Dokážu tiež tlačiť na vyžiadanie bez potreby vlastného servera. Maximálne súkromie zaručuje bezpečný pevný disk s AES šifrovaním a s voliteľným prepisovaním dát, spolu s protokolom SNMPv3 a SSL šifrovaním.

Rozmery zariadenia (vrátane RADF) sú 585 × 643 × 922 mm, hlučnosť neprekračuje 74,5 dB (A), pri hmotnosti 75,5 kg. Zariadenia majú po bezplatnej registrácii rozšírenú bezplatnú záruku 3 roky s bezplatným servisom priamo u zákazníka.

Zariadenia OKI z Exekutívnej série (ES) sú k dispozícii výhradne u vybraných autorizovaných partnerov OKI zameraných na profesionálne riešenie kancelárskej tlače.

Značky: