Ako dopadli luxusné hodinky v teste?

Po tom, ako sme predstavili športové hodinky Gear S2, tu máme aj ich luxusnejšiu verziu. Tieto sa nám osobne páčia ešte viac, lebo predstavujú akýsi šperk na ruke.

GearS2Classic-16

Výhodnou je aj možnosť výmeny remienka za akékoľkvek iné remienky so šírkou 20 mm. Vo výbave sú kožené remienky aj priamo do Samsungu, ktoré sú veľmi príjemné na nosenie. Otočná luneta je v tomto prípade vrúbkovaná a lepšie sa s ňou otáča pri ovládaní hodiniek.

GearS2Classic

Operačným systémom je aj v tomto prípade Tizen a hodinky sa so smartfónom spoja cez Bluetooth cez aplikáciu Gear S Manager. Samsung hovorí o tom, že hodinky sa dajú spojiť s akýmkoľvek telefónom s operačným systémom Android, zatiaľ sme to ale nevyskúšali. Stane sa tak čoskoro.GearS2Classic-6

V aplikácii si môžete nastaviť napr. typy ciferníkov, ale aj vopred nastaviť SMS správy, ktoré sa posielajú v prípade, že nemôžete prijať hovor a chcete ho omietnuť s vysvetľujúcou správou. Ciferníky sa dajú v určitej miere prispôsobovať aj priamo v hodinkách. Pomocou hodiniek Gear S2 Classic sa dá merať aj tep srdca. Manuálnym počítaním sme si overili, že je celkom presné. Meranie je realizované optickým princípom, v spodnej časti sa generuje zelené svetlo, ktoré rozpoznáva zmenu ciev a z nich vypočíta tep srdca. Na rozdiel od minulosti je takmer každé meranie tepu úspešné.

GearS2Classic-8

Batéria v týchto hodinkách vydrží na zhruba dva dni prevádzky, to v prípade, že nemáte trvalo podsvietené zobrazovanie displeja. Ak si ho zapnete (čo je v praxi veľmi príjemné), počítajte s výdržou na jeden deň. Telo hodiniek Samsung Gear S2 je hrubé 11,4 mm. Aplikácie špeciálne upravené pre kruhové rozhrania sú na 1,2-palcovom AMOLED displeji s rozlíšením 360 x 360 (302 ppi) dobre viditeľné.

GearS2Classic-3

Hodinky potom predstavujú predĺženú ruku smartfónu, máte na ruke notifikácie o SMS, správach zo sociálnych sietí, mailoch i prichádzajúcich hovoroch. Máte tu aj základné aplikácie a je takisto možné pomocou nich sledovať niektoré internetové servery. Špeciálne zameranie je na sledovanie zdravotného štýlu používateľa.

GearS2Classic-9

Pomocou Gear S2 Classic však nie je možné prijať hovor a komunikovať cez hodinky. Hodinky tiež nemajú priestor na SIM kartu, ako to bolo v prípade hodiniek Gear S (staršej verzie). Zato, ale, obsahujú pripojenie na Wi-Fi a tiež snímač NFC. Jeho využitie vidíme v budúcnosti hlavne pri platbách alebo využití hodiniek ako vstupenky na podujatie či do hotelovej izby.

GearS2Classic-11

Nabíjanie batérie je bezdrôtové. Trvá s dodávanou nabíjačkou asi hodinu a pri uložení hodiniek do dokovacej stanice sa zmení orientácia displeja tak, aby ste na hodinky dobre videli.

GearS2Classic-14

Odporúčaná cena hodiniek Gear S2 Classic je 369 Eur a hodinky by sa na našom trhu mali objaviť na začiatku novembra.

Z predstavenia týchto hodiniek sme pripravili aj video

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.